Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 'Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi' Uygulaması Başladı

39
5
3
3
0
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yeni bir dönem başlıyor. Pasaport geçişlerinde uygulanacak olan sistemle birlikte, bir yolcunun pasaport kontrolü sadece 18 saniye sürecek. Testlerine başlanan sistem, daha sonra tam kapasite ile çalışacak.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistem, Türkiye'de ilk kez Sabiha Gökçen'de uygulanacak. Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi olarak adlandırılan bu sistemle birlikte, pasaport kontrol noktalarında yaşanan yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Dünya genelinde pek çok havalimanında bulunan bu sistem sayesinde bir yolcunun pasaport kontrol biriminde harcayacağı süre sadece 18 saniye olacak.

Şu an test aşamasında olan sistem için Sabiha Gökçen'e 8 gişe yerleştirildi. Buraya gelen yolcular, daha önceden kaydedilen parmak izleri ve yüzlerini burada bulunan pasaport gişesinde taratıyorlar. Çipli pasaportları yardımıyla sistem yüz ve parmak izi analizi yapıyor. İşlemin tamamlanmasından sonra ise kapı açılıyor ve yolcular uçakların bulunduğu kapılara ulaşıyorlar. Bu işlemin tamamı 18 saniye sürüyor. Kullanılan yöntem hem yoğunluğu ortadan kaldırıyor hem de hata oranı düşüyor.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO'su Ersel Göral, Türkiye'de bir ilke imza attıkları için gururlu olduklarını belirterek bu yeniliklerin dijital hayata geçiş için önemli olduğunu vurguladı. Amaçlarının misafirlerin havalimanında geçirdikleri zamanın kalitesini artırmak olduğunu belirten Göral, "Bu nedenle terminale ilk adımı attıkları andan itibaren uçağa binene kadar geçen süreyi onlar için keyifli ve zaman kazandıran bir hale getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/turkiyede-bir-ilk-pasaporttan-yuz-tanima-sistemi-ile-gecis-sabiha-gokcende-basladi-41207079
39
5
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
3
3
0