Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Önümüzdeki Dönem İçin Kritik Uyarılarda Bulundu

21
15
3
2
1
Bugünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Fahrettin Koca, yaşanacak gelişmelere dair önemli noktalara değindi. Fahrettin Koca'nın açıklamasında bahsettiği önemli konu başlıklarını öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Bugün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün açıklanan veriler, alınması gereken önlemler ve Türkiye'deki koronavirüs mücadelesi hakkında bazı önemli açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca, sözlerine vaka sayısındaki her artışı uyarıcı olması gerektiğiyle başladı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada vaka sayılarında yaşanan artışların yılgınlığa ve yenilgi duygusuna yol açmaması gerektiğini söyledi. Koca, vaka sayısını düşürmek için gerekenin başarıda ısrar olduğunu, çeşitli sebeplerle zaman zaman yaşanacak artışların bizi yıldırmasına izin vermemiz gerektiğini belirtti. Koca'nın açıklamasındaki önemli konu başlıkları şu şekilde oldu:

Hekimler tele tıp sistemiyle hastalarla doğrudan görüşme yapacak:

fahrettin koca

Canlı yayında açıklama yapan Sağlık Bakanı, önümüzdeki günlerde hekimlerin tele tıp denilen sistemle hastalarıyla doğrudan görüşme yapacaklarını söyledi. Bununla birlikte Koca, tedaviye erişimin kolaylaştığını, ilaç tedavilerinde sıkıntı olmadığını, antiviral ilacın yerli üretimine 4 firma tarafından başlandığını da açıklamasına ekledi.

Hastaneler ihtiyaca cevap verecek güçte:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, servis yatağı doluluk oranının %51,3 olduğunu açıkladı ve sağlık çalışanlarımızın ve hastanelerimizin ihtiyaca cevap verecek güçte olduğunu ifade etti. Koca, yerelde mücadele sonucunda 10 şehirde vaka sayısının düştüğünü, 12 şehirde stabil hale geldiğini ve 7 ilde mücadelenin devam ettiğini söyledi.

HES uygulamasına önemli güncelleme geliyor:

sağlık bakanı

Bakanlığın HES adlı uygulamasına gelecek yeni özellikten bahseden Koca, bu özellik sayesinde gidilen toplu mekanlarda kare kod uygulamasıyla bize bilgi verileceğini söyledi. Bu sayede yakın tarihte orada COVID-19 hastası veya temaslının bulunup bulunmadığı bilgisini elde edebileceğiz.

Bakan Koca, bugüne kadar HES kodu üreten vatandaş sayısının 25 milyonu geçtiğini de ifade etti. Koca, 95 bin kişinin kuralı ihlal ederek uçak, tren, otobüse binmeye çalıştığını da bu uygulama sayesinde tespit ettiklerini, bu kişilerin girişimlerini engellediklerini de ekledi.

Okulların açılacağı tarih ayrı bir önem taşıyor:

Fahrettin Koca, açıklamasında okullarda yüz yüze eğitime geçilecek tarihin başka açılardan da önem arz ettiğini ifade etti. Koca, sonbahara girmiş olacağımızı ve grip vakalarının artmış olacağını söyledi ve çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda aynı tedbirlerle hem gribi hem koronavirüsü önleyebileceğimizi söyledi.

Bugünkü koronavirüs tablosu:

koronavirüs tablosu

Fahrettin Koca, açıklamasında bugünkü koronavirüs tablosuna da yer verdi. Bugünkü tabloya göre test sayısı 87.223 olurken test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 1.303 oldu. İyileşen hasta sayısı 1.002 olurken hayatını kaybeden hasta sayısıysa 23 olarak açıklandı. Koca, önümüzdeki günlerde testte 100 binlere ulaşılacağını söyledi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-saglik-bakani-koca-dan-koronavirus-salginina-iliskin-aciklamalar-2777802
21
15
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
15
3
2
1