Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tatilcileri Virüse Karşı Uyardı

35
17
1
0
0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaştığı son Tweetle birlikte tatilcileri koronavirüse karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Koca, 'Birinci dalga sahillere indi' ifadesine yer verdi.

Dijital Dönüşüm Ofisi'nde yer alan Koronavirüs COVID-19 Dünya Haritası'na göre bugüne kadar 17 milyon 859 bin kişide görülen koronavirüs, her geçen gün rekor kırarak daha fazla insana bulaşmaya devam ediyor. Virüs, dünya genelinde toplamda 685 bin insanın yaşamını yitirmesine neden oldu ve maalesef daha fazla insanın ölümüne neden oluyor.

Tüm dünya ülkelerinde görülen koronavirüs, ülkemizde ilk olarak 11 Mart tarihinde tespit edildi. İlk vakanın açıklanmasıyla birlikte tedbirler alınmaya başladı; kısa süre sonra ülke genelinde geçiş çaplı önlemler de devreye sokuldu. Ancak koronavirüs, dünyada olduğu gibi ülkemizde de henüz riskini yitirmiş durumda değil.

Sağlık Bakanı, tatilcileri uyardı:

taitl

1 Haziran tarihinde devreye giren normalleşme çalışmaları kapsamında ülkemizde önlem amaçlı kapatılan pek çok yer yeniden açılmıştı. Normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte vaka sayılarında yeniden artış görülmüştü. Ardından vaka sayısı, bugüne kadar 1.000'in altında sabit kalmıştı.

Tatil yerlerinin açılması ve Kurban Bayramı'yla birlikte insanlar da tatil yapmak üzere Türkiye'nin popüler noktalarına seyahat ettiler. Ancak tatil yapan insanlardan istenilen en önemli şey, alınan önlemlere dikkat etmeleri ve talimatları yerine getirmeleriydi. Bugün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaştığı yeni Tweetle birlikte tatilcileri yeniden uyardı.

fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tweetinde 'Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım.' ifadesi yer alan bir açıklama paylaşarak tatilcileri uyardı. Tweet, Kurban Bayramı nedeniyle birçok ilin sahil ve otellerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle endişelerin arttığı şu günlerde atıldı. 

Bugün paylaştığımız bir başka haberimizdeyse Bilim Kuralı üyesi Yeşim Taşova'nın açıklamasına yer vermiştik. Yeşim Taşova, açıklamasında alınması gereken önlemlerin artık yeteri kadar alınmadığını belirterek insanları vaka sayılarının artabileceği yönünde uyarmıştı. Yeşim Taşova'nın açıklamalarını okumak için yukarıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202008021042575668-saglik-bakani-koca-tatilcileri-uyardi-birinci-dalga-sahillere-indi/
35
17
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
17
1
0
0