Sağlık Bakanı, Güncel Koronavirüs Tablosunu Artık Twitter’dan Paylaşmayacak

187
38
12
7
4
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs hakkında son durumu paylaştığı günlük tabloları artık Twitter üzerinden paylaşmayacak. Artık veriler Sağlık Bakanlığı'na özel bir sayfada paylaşılacak.

Yeni tip koronavirüs ya da COVID-19 olarak adlandırılan salgın, ilk olarak geçtiğimiz yılın aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Tüm dünyayı saran pandemi ülkemizde de kendisini gösterdi. Binlerce kişi rahatsızlığı yaşarken ne yazık ki çok sayıda vatandaşımızı da bu salgında kaybettik.

Koronavirüs salgınının ülkemize de geldiğini 11 Mart’ın ilk saatlerinde duymuştuk. İlk can kaybı vakası ise 17 Mart’ta yaşanmıştı. Koronavirüs ile mücadelenin adeta yüzü haline gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise rakamları her gün bir tablo ile Twitter hesabından açıklıyordu.

Tablolar artık Twitter’dan paylaşılmayacak

2 eylül koronavirüs tablosu

Sağlık Bakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımdaToplum Bilimleri Kurulumuzun önerisi ile Salgın Yönetiminin doğru iletişimi açısından bundan sonra günlük ve haftalık daha detaylı bilgileri http://covid19.saglik.gov.tr adresinden takip edebileceksiniz. Önemli gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.” ifadelerini paylaştı. 

Sağlık Bakanlığı, 29 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yoğun bakım ve entübe hasta sayılarını yayınlama uygulamasına son vermişti. Şu ana kadar ülkemizde 7 milyondan fazla COVID-19 testi yapıldığı ifade ediliyor. 

Özellikle Ağustos ayından itibaren vaka sayıları yeniden hızla artmaya başladı. Bilgilerin Sağlık Bakanlığı portalı olan http://covid19.saglik.gov.tr üzerinden paylaşılmaya başlanması ile birlikte daha detaylı bilgilere de tek elden ulaşabilmek mümkün oldu. 

Sağlık Bakanı uyarılarına devam ediyor

fahrettin koca

Salgın süresince Twitter’ı aktif olarak kullanmaya devam eden Bakan Koca, sık sık pandemi önlemlerini hatırlatmaya da devam ediyor. Aktif vaka sayısının bugün 649 daha arttığını ifade eden bakan, ağır hasta sayısının da 1.000’in üzerinde olduğunu da açıkladı.

Koronavirüs pandemisini en hızlı şekilde ve en az hasarla atlatabilmemiz için her bir vatandaşımızın önlemlere uyması gerekiyor. Maskelerimizi takmamız, hijyene önem vermemiz, sosyal mesafeyi korumamız pandemiyi yenmemizi sağlayacaktır.

Kaynak : https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1301207413371142144
187
38
12
7
4
Emoji İle Tepki Ver
187
38
12
7
4