Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama: 3.732 İnternet Sitesine Erişim Engellenecek

98
14
9
4
3
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevzuata aykırı şekilde ilaç satışı yapan 3 bin 732 siteye erişimin engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’nde başvurduklarını açıkladı. Sağlık Bakanı, aynı şekilde satış ve yayın yapan internet sitesi ve yayıncı kuruluşlara 6 milyon 350 bin lira ceza kesildiğini de sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç tanıtımı ve satışı yapan sitelerle ilgili bugün bir açıklama gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı, ilaç tanıtımı ve satışı yapan 3.732 sitenin kapatılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı. 

Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada, 6197 sayılı Eczalar ve Eczaneler Hakkında Kanun’da  "İlaçların internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz. Eczane eczacıları ve eczaneler adına internet sitesi açılamaz” hükümünün bulunduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu(TİTCK), internetten ilaç satışı yaparak bu kanunu ihlal eden 3.732 siteye erişimin engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne talepte bulundu. TİTCK, aynı zamanda 6 internet sitesi hakkında da suç duyurusunda bulundu. 

sağlık bakanlığı

Bakanın yaptığı açıklamaya göre kapatılması istenen internet sitelerinde sporcuların kullandığı stereoidler, performans artırıcı, gebelik sonlandıran ilaçlar, tıbbi mamalar ve saç dökülmesini engelleyici ürünler bulunuyor. Fahrettin Koca, son zamanlarda zayıflattığı iddia edilen “Teff Tohumlu Çay” ve saç çıkardığı iddia edilen “mavi su” satan sitelerin yaygınlaştığını söyledi. Bu siteler hakkında da işlem yapıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasaya aykırı şekilde ilaç tanıtımı veya satışı yapan 3732 siteye erişimin engellenmesi için, 2.456 siteye yanıltıcı reklamlar nedeniyle idari işlem yapılması için girişimlerde bulunulduğunu açıkladı. 16 kişi, internet sitesi ve firma hakkında da suç duyusunda bulunuldu. Bakan, aynı zamanda bu şekilde ilaç tanıtımı ve satışı yapan internet sitelerine 200 bin lira, yayıncı kuruluşlara 6 milyon 150 bin lira ceza uygulandığını açıkladı. 

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201909251040253308-saglik-bakani-3-bin-732-internet-sitesine-erisim-engellenecek/
98
14
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
98
14
9
4
3