Sağlık Bakanlığı, Zalim İstanbul Dizisini RTÜK’e Şikayet Etti

64
16
8
4
2
Sağlık Bakanlığı, sağlık personeline karşı şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle Kanal D'de yayınlanan bir diziyi RTÜK'e şikayet etti.

Sağlık Bakanlığı, yayınladığı yazılı açıklama ile Kanal D'de yayınlanan Zalim İstanbul adlı dizi hakkında ‘sağlık çalışanlarına şiddeti özendirdiği’ gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada söz konusu dizinin bir sahnesinde, ‘hekime ve diğer sağlık çalışanlarına şiddete varan tepkiler verildiği, mesleğe yönelik hakaretlerde bulunulduğu’ ifadelerine yer verildi.

Sağlık çalışanlarının bu tarz yayınlarla yıpratılmaması ve mesleki saygınlığının korunmasının toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğu belirtilen açıklamada ayrıca medya da dahil olmak üzere tüm toplumun bu konuda hassas davranması gerektiği belirtildi.

RTÜK’e ilgili sahne ile hakkında gerekli başvurunun yapıldığını dile getiren Bakanlık, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri çerçevesinde gerekli müeyyidenin uygulanmasının talep edildiğini belirtti.

Kaynak : https://www.medimagazin.com.tr/var/www/html/mbeta/guncel/genel/tr-saglik-bakanligi-doktora-tehdit-sahnesi-icin-rtuke-basvuru-yapti-11-681-81221.html
64
16
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
64
16
8
4
2