Sağlıksız Beslenme Alışkanlıkları, Sigaradan Daha Ölümcül

20
4
4
3
2
Yapılan araştırmalar sonucunda, beslenme alışkanlıklarının sigaradan daha ölümcül olabileceği belirlendi.

Günümüzün en büyük sorunlarından olan yeme alışkanlıkları, üzerinde fazlasıyla durulması gereken bir konu. Gün içerisinde tükettiğimiz yiyeceklerin ne olduğunu bilmek fazlasıyla önemli. Dikkat edilmediği durumlarda yanlış beslenme alışkanlıkları, birçok hastalığa hatta ölüme bile sebep olabiliyor.

Yapılan araştırma Doktor Ashkan Afshin'e ait. Geniş çaplı olarak yapılan bu araştırmaya, 40 ülkeden 130 bilim insanı katıldı. Çalışma sonucunda çok çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Lancet dergisinde yayımlanan rapora göre, yeme alışkanlıkları, başta kanser ve diyabet gibi hastalıklar olmak üzere kalp ve damar hastalıklarının da tetiklenmesine sebep oluyor.  2017 senesinde gerçekleşen ölümlerin yüzde 22'si sağlıksız yeme alışkanlıklarının neden olduğu hastalıklar yüzünden gerçekleştiği sonucuna ulaşıldı. Dünya üzerinde yanlış beslenme alışkanlığı oranı yüzde 16 seviyelerinde. Beslenmede yapılan hatalar ise şöyle; yüksek sodyum alımı, düşük miktarda tahıl ve meyve tüketmemek. 

Ortaya çıkan sonuçlara göre insanların yaptığı genel yanlışların; işlenmiş etlerin fazla tüketilmesi, trans yağlar içeren besinler ve şekerli içeceklerin olduğu belirlendi. Uzmanlar bu besinler yerine, bitkisel bazlı proteinlerin tüketiminin artırılmasını, meyve ve sebze tüketimine daha çok önem verilmesi gerektiğini belitti. 

Kaynak : https://www.slashgear.com/poor-diets-deadlier-than-smoking-these-are-the-foods-to-cut-04572172/
20
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
4
4
3
2