Sahte Bataryalı iPhone 5S, Bir Tamircinin Suratına Patladı (Video)

27
11
5
4
1
Sahte Bataryalı iPhone 5S, Bir Tamircinin Suratına Patladı (Video)
Akıllı telefonlarda parçaların değişim süreci pahalı olabildiği için üçüncü parti parçalar dünya çapında tercih sebebi hâline gelebiliyor ancak son zamanlarda yaşanan patlama olayları, üçüncü parti parçaların ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ortaya koydu.

Samsung Galaxy Note 7 model akıllı telefonlar piyasaya sürüldüğü zaman, kullanıcıların ellerinde patladıklarına dair söylentiler dolanmaya başlamıştı ve zamanla bu söylentilerin gerçek olduğunu ortaya çıkaran görüntüler yayınlanmıştı. Yakın zamanda ortaya çıkan bir videoda ise benzer bir durum, iPhone 5S model akıllı telefonla uğraşan birinin başına geliyor.

iPhone 5S sahibi olan bir Reddit kullanıcısı, söylediğine göre telefonunun bataryasını bir Apple teknisyenine emanet etmektense bir iş arkadaşının üçüncü parti bir batarya takmasına izin vermiş. Reddit kullanıcısı, açıklamalarına devam ederken telefonu şarj ettiği sırada bataryanın şiştiğini ve iş arkadaşının da sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştığını söylüyor.

iPhone 5s blows up in a dudes face... from r/iphone

Videoda görüldüğü üzere Reddit kullanıcısının iş arkadaşı, telefon alev almaya başladığı anda olabildiğince hızlı bir şekilde kaçmaya başlıyor ve sonrasında ise telefon patlıyor. Aynı zamanda bu video, akıllı telefonlarda üçüncü parti bataryalar kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu da gözler önüne seriyor.

Tüm bu yaşananlardan sonra her iPhone bataryasında bulunan “Yanma ihtimali vardır. Sökmeyin, delmeyin, ezmeyin ve ateşten uzak tutun. Yalnızca yetkili servis müdahale etmelidir” uyarısının ne kadar yerinde olduğu bir kere daha anlaşılmış oldu.

Apple’ın batarya değişimlerinde sunduğu imkanlar çok avantajlıyken batarya değişimi konusunda üçüncü parti kişilere ve ürünlere güvenmemek en doğrusu. Zaten telefonun sahibi, Reddit üzerinde yaptığı açıklamalarda ne kadar yanlış bir şey yaptığını fark ettiğini ve herkesin güvenilir sağlayıcılardan yardım alması gerektiğini söylüyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/30/iphone-fire-battery-replacement-5s-explosion/
27
11
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
27
11
5
4
1