Şaka Gibi: Note 7'nin Patlama Sebebi Bulunamıyor!

0
0
0
0
0
Note 7 ile başı belada olan Samsung için kabus sürüyor. Gerek kullanıcları, gerekse de firmayı bir hayli zarara sokan Note 7, patlama sebebinin bulunamıyor olmasıyla daha da büyüyen bir sorun halini aldı.

Galaxy Note 7, patlayarak ya da alev alarak çeşitli yangınlara, uçakların rötar yapmalarına ve hatta hükümet soruşturmalarına yol açarak Samsung’un başını oldukça ağrıttı. Ancak tüm bunlar bir yana, firmayı bekleyen başka bir sorun daha var. Zira Samsung mühendisleri, bu patlamalara ve alev alma olaylarına tam olarak neyin sebep olduğunu belirlemekte güçlük çekiyorlar.

Yaşanan ilk olayın üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen şirket, sorunun kaynağını henüz kesin olarak tespit edebilmiş değil. İlk patlama olaylarından sonra piyasadaki telefonları geri çağıran Samsung, konunun müsebbibi olarak, bir alt şirketi olan pil üreticisi firmayı göstermişti. Piller başka bir firmadan tedarik edildikten sonra yeniden piyasaya sürülen Note 7’lerde, benzer sorunların devam etmesiyle mesele daha da büyümüş oldu.

Öte yandan, Samsung’un testleri gerçekleştiren çalışanlarının aralarında e-posta yoluyla haberleşmelerini yasaklaması da, sorunun tespit süresini uzatan başka bir etken. Olası yasal yaptırımlardan endişelenen Samsung, bu yazışmaların ”yanlış ellere” geçmesini istemiyor. 

Note 7’nin yaşattığı bu tecrübe, daha şimdiden Samsung’a ağır bir darbe indirmiş durumda. Zira firma, yılın üçüncü çeyreğinde öngördüğü kârlılığın üçte birine ancak ulaşabildi. Samsung’un yanı sıra, bağımsız araştırmacılar da Note 7’nin patlama sebebini araştırıyorlar. Sorun kesin olarak saptandığında, hatanın tedarikçi firma da mı yoksa Samsung’un kendisinde mi olduğunu hep beraber göreceğiz.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/12/13254790/samsung-has-no-idea-why-the-note-7-keeps-catching-fire-nyt-claims
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0