Şaka Olsun Diye Ekmek Kızartma Makinesi Üreten Razer Kurucusu Min Liang Tan

133
17
10
3
3
Oyun dünyasının sevilen markalarından Razer’ın kurucusu olan Min-Liang Tan, 20 yıldır sektörde yer alan bir isim. Kendisinin başarı hikayesi ise sıradan hikayelerden oldukça farklı.

Oyun dünyasının içinde olup da Razer’ın adını duymayan kimse kalmamıştır. Razer, ülkemizde ve dünyada faaliyet gösteren en popüler ekipman üreticilerinden biri. Ürettiği ürünlerin fiyat etiketleri ülkemizde bir hayli kabarık olsa da popülerliğine diyecek yok.

Şimdiye dek yüzlerce oyuncu ekipmanı üretmiş olan ve aktif olarak başarılı yıllar geçiren Razer, son yıllarda adını duyurmuş olsa da aslında eski bir şirket. 1998’de Birleşik Devletler’de kurulan ve ilk günden itibaren misyonu oyuncuları için ekipman üretmek olan Razer’ın kuruluşunda, iki ayrı ismin emeği bulunuyor.

Bunlardan ilki Robert Krakoff ve hemen aşağıda göreceğiniz Min-Liang Tan:

Bu yazımızda ele alacağımız isim ise Min-Liang Tan olacak. Min-Liang Tan, kurduğu marka kadar tanınmıyor olsa da bir hayli farklı bir kişiliğe sahip. Oyuncu ekipmanlarının varlığının bile bilinmediği 1998’de bu alanda bir şirket kurması onun ne kadar garip ve zeki bir iş insanı olduğunu kanıtlıyor.

Peki kim Min-Liang Tan, neden diğer teknoloji girişimcilerinden farklı bir kişiliğe sahip?

Min-Liang Tan, 1977’de Singapur’da doğdu. Köklü bir şirketin sahibi olmasına karşın genç yaşlarda sayılabilecek Tan, Robert Krakoff ile Razer’ın temellerini attığında 21 yaşındaydı. Günümüzde şirketin ana sloganı olan “For gamers, by gamers” (Oyuncular için, oyuncular tarafından) misyonunun 21 yaşındaki Min-Liang Tan’dan geldiği çok açık.

Avukatlıktan oyun dünyasına radikal geçiş:

Bugün dünyanın her tarafındaki oyuncular tarafından adı bilinen ve sevilen Razer’ın kurucusu Min-Liang Tan, aslında bir avukatlık öğrencisiydi. 1998’de Robert Krakoff ile Razer’ın temellerini atmadan önce geçimini, öğrencilik yıllarında yaptığı adli işlerle sağlayan Tan, oyun dünyasına olan sevgisini karşılıksız bırakamayıp Razer’ın doğuşunda başrol oynadı.

Razer’ın kurulmasından bugüne dek 21 yıl geçtiğini düşünürsek, Min-Liang Tan ve Robert Krakoff’un eski işlerini bırakmaları gayet isabetli bir karar olmuş diyebiliriz.

2015’in En İyi 3. Teknoloji Lideri seçilmişti:

Kurduğu markanın en parlak dönemlerinden biri olan 2015, Min-Liang Tan’ın da başarısını katladığı yıl oldu. Oyun dünyasının başarılı lideri Tan, 2015 yılının “En İyi Teknoloji Liderleri” listesinde Jack Ma, Elon Musk ve Jeff Bezos’u geride bırakarak üçüncü oldu.

"Oyuncular için, oyuncular tarafından":

Bugüne dek kulaklık, klavye, fare hatta akıllı telefon bile üreten Razer, oyuncuları en iyi anlayan markalardan biri olduğu için oyun dünyasına nasıl hitap edeceğini de iyi biliyor. Buna en iyi örnek ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.

Bundan 3 yıl önce, Min-Liang Tan'in aklına hoş bir 1 Nisan şakası geldi: 

Razer, özenle tasarlanmış bir ekmek kızartma makinesi duyurdu. Kısa süre içerisinde dünya çapına yayılan bu ürünün adını Razer Toaster olarak belirlendi. Min-Liang Tan, bu şakaya gelen olumlu tepkilerin, milyonlarca oyuncunun Razer Toaster’ı beğenmesinin ve gerçekten istemesinin ardından ürün hakkındaki fikirlerini değiştirdi.

Sadece bu şaka için bir tanıtım videosu bile hazırlatmış olan Min-Liang Tan, çok geçmeden Razer Toaster hakkında yeni bir açıklama yaptı. Tan, 1 Nisan şakası için tasarlanmış olan bu ürünün seri üretim bandına dahil edileceğini ve oyuncularla buluşacağını duyurdu. Bu da Min-Liang Tan’ın ne kadar sıra dışı bir iş insanı olduğunu gözler önüne seriyor.

133
17
10
3
3
Emoji İle Tepki Ver
133
17
10
3
3