Sakarya’da Bir Firma, Atlı Faytonlara Çözüm Olarak Elektrikli Fayton Üretti

41
21
5
3
2
Ülkemizdeki fayton tartışmalarına ve atların gördüğü eziyete çözüm sunmak isteyen bir firma, Sakarya'da üretilen elektrikli faytonunu tanıttı. Tanıtılan elektrikli fayton, çevreye duyarlı olmasının yanı sıra atlı faytonların taşıdığı tüm özellikleri de taşıyor.

Her yıl Büyük Ada’da fayton çeken binlerce at, kötü şartlarda, ağır yüklerin altında çalıştırıldığı için ölüyor. Bu konu, son yıllarda ülkemizde oldukça büyük tartışmalara yol açıyor ve atlara eziyet edildiği söyleniyordu. Bu noktada tartışmalar devam ederken karavan üreticisi yerli bir firma, aynı nostaljiyi yaşatacağını belirttiği elektrikli faytonunu tanıttı.

Atlı faytonların çalışma mantığı ile aynı olan fayton, elektrikli bir araç ile çekiliyor ve arkasında da yolcuları taşıyan fayton bulunuyor. 60 km’ye kadar menzili olan bu araç, saatte 80 km hıza ulaşabiliyor ve aynı anda dört kişiyi taşıyabiliyor. Üretici firma, bu araçla birlikte Türkiye'nin gündeminde olan fayton sorununa alternatif bir çözüm getirdiklerini belirtiyor.

Elektrikli fayton, nostaljik faytonların tüm özelliklerini taşıyor

Elektrikli Fayton

Elektrikli faytonun tanıtımına katılan Sakarya Valisi Nayir, üretim fabrikasını gezdikten sonra üretilen faytonu da inceledi. Vali Nayir, ülkemizin gündeminde faytonların olduğunu ve oradaki hayvanların büyük çileler ve eziyetler çektiğini, halkın da bu konuda bir duyarlılığının olduğunu belirtti. Faytonların gerçekten o nostaljik havayı verdiğini belirten Sakarya Valisi, aracın içindeki aksesuarlarından rengine kadar her şeyi ile bir fayton havası verdiğini, oldukça sessiz çalıştığını ve çevreye duyarlı olduğunu söyledi.

Atlı faytonların bütün özelliklerini taşıdığı söylenen elektrikli faytonun, talep gelmesi halinde seri üretime alınacağı belirtiliyor. Firmanın yönetim kurulu başkanı Engin Başoğlu’na göre bu aracı üretmek onlar için oldukça kolay ve kendilerine ait Caretta serisinde yer alan 11 modelden bir araya geliyor.

Üretilen fayton hakkında açıklamalarda bulunan Başoğlu, bu fayton için 3 yıldır çalışmaların sürdüğünü ve gündemde olan tüm önemli noktaların dikkate alınarak üretildiğini, bu yüzden de çevreye duyarlı olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sakaryada-elektrikli-fayton-uretildi-5371885/
41
21
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
21
5
3
2