Sakın Yüklemeyin: iOS 10 Güncellemesi iPhone ve iPad'leri Çökertiyor! (Güncellendi)

6
3
2
1
0
Sakın Yüklemeyin: iOS 10 Güncellemesi iPhone ve iPad'leri Çökertiyor! (Güncellendi)
iOS 10 güncellemesinin bazı akıllı telefonların kapanıp açılmamasına neden olduğu ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzere Apple'ın yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 10, birkaç saat önce resmi olarak uygun cihaz sahibi tüm kullanıcılar için yayınlanmıştı ve biz de size güncellemeyi duyurmuştuk.

Ancak güncellemenin yayınlanmasından kısa bir süre sonra iOS 10 ile ilgili kritik bir problem ortaya çıktı. Birçok kullanıcının belirttiği üzere iOS 10 işletim sistemi güncellemesini yükleyen birçok kullanıcı, güncellemeyi kurmaya kalktığında telefonları "brick" oluyor ve açılmıyor. Ya da bu durumu yüzeysel olarak iOS işletim sisteminden kaynaklı olarak cihazın çalışmaması olarak tanımlayabiliriz.

Son dönemde iOS 9'da da yazılım anlamında bazı sıkıntılar yaşayan Apple, iOS 10'da da cihazlarda yazılımsal bir problem oluşmasına neden oldu. O yüzden iPhone ve iPad kullanıyor, güncellemeyi daha kurmadıysanız biraz daha hatanın giderilmesi için beklemenizde yarar var. Ayrıca mevcut cihazınızı güncellemeden önce yedek almayı unutmayın!

Sorun nasıl çözülür?

Eğer bu sorunu yaşadıysanız telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve güncellemeyi iTunes üzerinden bilgisayarınızdan yükleyin. iTunes'ta iOS 10 güncellemesi göremiyorsanız, bilgisayarınızdaki iTunes uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol edin.

Yine sıfırdan güncellemeyi kuracaksanız önce yedek alıp ardından bilgisayardan iTunes ile güncellemeyi yüklemenizde yarar var.

Güncelleme: iOS 10'da yaşanan bu sorun Apple tarafından yapılan açıklamaya göre çözüldü ve şirket hatadan dolayı özür diledi. Güncellemeyi indirip kurabilirsiniz ancak yine de her ihtimale karşı yedek almanızda yarar var.

6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0