Sakız Yutarsanız Midenize Ne Olur?

2
0
0
0
0
Hepimiz küçükken sakız yutmuşuzdur, belki hala da yutmaya devam ediyoruz. Peki sakızı yutarsanız midenize ne olur? Zararlı mıdır?

Çoğumuz çocukluğumuzda en az bir defa sakız yutmuşuzdur (ki hala yutuyor olabiliriz). “Sakız yutarsan bağısaklarına yapışır kalır!”, “Kabız olursun” gibi uyarı cümlelerini işitmişsinizdir. Peki bunlar ne kadar doğru? Yutarsanız ne olur? Midenize veya sindirim sisteminize zarar verir mi?

Sakızın içinde; mısır şurubu, tatlandırıcı, gıda boyası gibi bazı maddeler vardır. Bunların bazıları sindirilirken bazıları sindirilmez. Sindirilmeyenler ise birkaç gün içinde dışkıyla atılırlar. Ancak bir seferde bir kutu sakız yutarsanız sindirim sisteminize zarar verebilirsiniz. İshal, gaz, şişkinlik gibi yan etkiler bir kutu yutmasanız da karşılaşabileceğiniz yan etkiler.

Mide sindirime başladığında çeşitli asidik sıvılar salgılar, bu da besinlerin öğütülmesini sağlar. Sakız normal bir besin olmadığı için bu sıvılara diğerlerinden daha dayanıklıdır. Eğer yuttuysanız midenize ekstra iş düşecek, gerekenden fazla kasılacaktır. İyisi mi siz siz olun, yine de sakız yutmaktan uzak durun.

Kaynak : http://www.seeker.com/what-really-happens-when-you-swallow-gum-2131795884.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0