Bilim İnsanlarına Göre Salgın Hastalıklarda İnsanların Kaçabileceği 10 Ülke

55
16
13
5
2
Hiç zombi istilasında ya da dünyayı kasıp kavurgan bir salgın hastalık durumunda neler yapacağınızı ya da nerelere kaçabileceğinizi düşündünüz mü? Düşünmediyseniz bile Otago Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar bu durumu düşünmüş ve kaçılabilecek en ideal 10 ülkeyi sıralamışlar.

Kıyamet senaryolarını konu alan filmleri izledikten sonra bir zombi istilasında ya da tüm dünyayı kırıp geçiren bir salgın hastalık esnasında neler yapacağınızı, nerelere saklanabileceğinizi ya da nerelere kaçabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Otago Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bu tarz durumları düşünmüş ve yukarıdaki gibi kıyamet senaryolarında insanların hangi ülkelere saklanabileceklerini listelemişler. Araştırmacıların yaptıkları listede daha çok ada ülkelerine yoğunlaşmışlar. Bunun sebebi ise hastalığın bu tarz yerlere ulaşmasının daha zor olması. Tabii bu her adanın dünyadaki popülasyonu yeniden artırmak için yeterli olduğu anlamına gelmiyor.

Araştırmacılar, bu listede bir de skor sistemi üzerinde odaklanmışlar. Dikkate alınan noktalar ise şöyle; popülasyon, konum, doğal kaynakların uygunluğu, toplumun politik ve sosyal özellikleri. Araştırmacıların listesi ise şöyle;

Madagaskar

Madagaskar

Barbados

Barbados

Trinidad ve Tobago

Trinidad ve Tobago

Bahamalar

Bahamalar

Yeşil Burun Adaları

Yeşil Burun Adaları

Japonya

Japonya

Malta

Malta

İzlanda

İzlanda

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Avustralya

Avustralya

Araştırmanın yazarlarından Nick Wilson salgın hastalıkların dünya nüfusunu tehdit etmesiyle ilgili şunları söylüyor: “Biyoteknolojideki gelişmeler, küresel olarak birbirine bağlılık ve artan popülasyon yoğunluğu sebebiyle yok olma seviyesinde bir salgın riski muhtemelen olmayacaktır. Ancak yok olmaya sebep olmasa bile yeni bir salgın hastalığın tahribatı tehdit unsuru olarak bulunuyor.”

Sizin bu tarz durumlarda uygulayacağınız planlar ne olurdu? Fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve planlarınızı yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://sputniknews.com/society/201910061076974020-scientists-reveal-safest-countries-to-ride-out-apocalypse/
55
16
13
5
2
Emoji İle Tepki Ver
55
16
13
5
2