Samanyolu’na Çarpan Cüce Galaksi, Gök Adanın Şeklini Değiştirdi

40
7
5
3
2
Varlığını sürdürdüğünden bu yana bilinmeyene ve uzaya ilgi duyan insanoğlu, bu konudaki araştırmalarına hala devam ediyor. Bu noktada bazen öyle bilgiler ediniliyor ki insan açıkçası şaşırmadan edemiyor.

Biz insanlar, uzaya ve uzayın barındırdığı her türlü sisteme büyük bir ilgi duyuyoruz. Bu merakın sonucu olarak da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şimdi ise gelen bilgilere göre bundan çok uzak yıllar önce, sosis benzeri bir galaksi Samanyolu’na çarparak, gökadanın şeklini değiştirmişti.

Space.com’un haberine göre, olay bundan 8 ila 10 milyon yıl önce gerçekleşmiş olabilir. Gökbilimcilerin Avrupa Uzay Ajansına ait olan Gaia uydusunun verileri baz alınarak ortaya atılan bu iddia, Samanyolu’na sosis benzeri cüce bir galaksinin çarptığını destekliyor.

‘Gaia Sosisi’ olrak adlandırılan bu galaksi, çarpmanın etkisiyle Samanyolu’nun şeklini değiştirmişti. Araştırma ekibinde bulunan ve konu hakkında konuşan Cambridge Üniversitesi görevlisi Vasily Belokurov, çarpışmanın ardından cüce galasinin parçalanmış olabileceğini ifade etti. Hala daha arştırılmaya devam edilen konu, ‘Monthly Notices of the Royal Astronomical Society’ ve ‘The Astrophysical Journal Letters’ gibi önemli dergilerde de yayımlandı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/sosise-benzer-cuce-galaksi-uzun-zaman-once-samanyoluna-carpmis-40889237
40
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
40
7
5
3
2