Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tarafından Yapılan Yerli Uçağın %50'si Tamamlandı

1
0
0
0
0
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tarafından Yapılan Yerli Uçağın %50'si Tamamlandı
Samsun 19 Mayıs Üniveritesi tarafından yürütülen yerli uçak projesinde yol yarılandı.

Son dönemlerde ülkemizde üretilecek yüksek teknolojiye sahip hava araçları gündeme gelirken, üniversitelerde de tamamen Türkiye'de tasarlanan ve üretilen uçaklar konusunda çalışmalar devam ediyor.

Ülkemizde hem tasarımı hem de üretimi yerli olan iki uçak projesinden biri olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) tarafından çalışmaları yürütülen Doğan'ın %50'ye yakın bir kısmının tamamlandığı OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümü Öğretim Görevlisi Cevat Sunol tarafından açıklandı.

Çalışmalarına 2013 yılının Ağustos ayında başlanan iki kişilik yolcu kapasiteli genel havacılık uçağının projesi 2015 yılında tamamlanıp 19 Mayıs Üniversitesi'nin desteğiyle yapım çalışmalarına geçilirken şu anda yapım aşamasında olan uçağın gövdesi ve kanatları hazırlandı.

Toplam ağırlığı 750 kiloyu bulan Doğan isimli yerli uçak, 1500 kilometre menzile sahip olacak ve uçağın hızı saatte 277 kilometreyi bulacak. Ayrıca uçağın 6000 metre yüksekliğe de çıkabileceği yapılan açıklamalarda belirtilmiş. DHA'da yer alan habere göre uçağın çalışmaları yakında tamamlanacak ve yerli uçağımız Doğan göklerdeki yerini alacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0