Samsung: 10 Yıl Daha Akıllı Telefon Sektörünün Lideri Olacağız

44
12
2
1
0
Akıllı telefon pazarı büyük bir durgunluk içine girmiş ve toplam akıllı telefon satışlarında düşüşler yaşanıyor olabilir. Samsung, tüm bu durgunluğa rağmen piyasadaki lider konumunu uzun yıllar daha koruyacağını düşünüyor.

Samsung Mobile CEO’su DJ Koh, Fransa’nın Le Figaro gazetesi ile gerçekleştirdiği röportajda katlanabilir akıllı telefonları Galaxy Fold ve akıllı telefon endüstrisinin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dünya çapında geniş bir tüketici kitlesinin akıllı telefonlara karşı ilgisini kaybettiğini ve telefonları büyük, dikdörtgen camlar olarak görmeye başladığını belirten Koh, katlanabilir akıllı telefonların bu noktada yeni bir nefes olabileceğini söyledi.

Samsung, geçtiğimiz günlerde yayınladığı 2019 yılı ilk çeyrek finansal raporunda gelirlerinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %60 düştüğünü açıklamıştı. akıllı telefon satışlarındaki düşüş, bu kaybın bir parçası olsa da şirketin en büyük gelir kaynaklarından biri olan bellek yongalarının fiyatlarındaki düşüş de kaybın boyutunu büyüttü. DJ Koh, son dört yılın en büyük gelir kaybına rağmen Samsung’un 10 yıl daha akıllı telefon sektörünün zirvesinde kalacağını iddia etti.

DJ Koh’a göre Samsung, akıllı telefon sektörünün lideri olarak tüketicilere daima anlamlı yenilikler ve gelişmiş hizmetler sunmak için çaba gösteriyor. Ancak yazının başında da bahsettiğimiz gibi günümüz akıllı telefonları, fiziksel boyutları ile paralel bir şekilde gelişiyor. DJ Koh, insanların taşınabilirlik özelliğini kaybetmeden daha büyük ekranlı akıllı telefonlar istediğini belirtirken, Galaxy Fold’un bu anlamda önemli bir gelişme olduğunu belirtiyor.

DJ Koh’a göre Samsung, katlanabilir akıllı telefon ile yalnızca yeni bir akıllı telefon değil, aynı zamanda akıllı telefon endüstrisinin gideceği yönü de ortaya çıkarmış oldu. DJ Koh, Huawei’nin tüm zorlamalarına rağmen Samsung’un uzun yıllar daha en çok satan akıllı telefon şirketi olmaya devam edeceğinden emin.

Counterpoint Technology Market Research verilerine göre ise durum tam olarak öyle değil. Samsung’un 2018 yılındaki akıllı telefon satışları 318 milyon birimden 290 milyon birime düşmüş durumda. Huawei ise aynı dönemde telefon satışlarını 153 milyondan 206 milyona çıkardı. Dolayısı ile DJ Koh, 10 yıl daha en çok satan akıllı telefon şirketi olacaklarını iddia etse de Huawei, ciddi bir rakip olarak piyasanın lideri olmaya aday görünüyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/04/09/samsung-foldable-phones-dj-koh-interview/
44
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
44
12
2
1
0