Samsung, 108 MP Kameralı Galaxy’nin İpuçlarını Verdi

23
4
2
2
1
Akıllı telefon üreticilerinin megapiksel savaşlarında Samsung, büyük silahlarını kullanmaya karar verdi. Güney Koreli üretici, 108 megapiksel kameralı bir Galaxy cihazın ilk ipuçlarını paylaştı.

Samsung, bundan 3 ay önce yeni 108 megapiksel ISOCELL Bright HMX akıllı telefon kamera sensörünü duyurmuştu. O günden bu yana insanlar firmanın yeni sensörü ne zaman bir akıllı telefonda kullanacağını merak ediyordu. 

Ha geldi, ha gelecek derken yeni sensörün kullanıldığı kameralar hakkında ilk ipuçları Samsung’un kendi uygulamalarında ortaya çıktı. Bu cihaz illa gelecek yılın amiral gemisi Galaxy S11 olmak zorunda değil ancak bazı teoriler tam da bu modele işaret ediyor. 

Xiaomi-Samsung Ortak Yapımı

108 mp kamera fotoğrafı

Samsung, 108 megapiksellik sensörü geliştirirken Çinli üretici Xiaomi ile birlikte çalışmıştı. Şu ana kadar da Çinli üretici dışında bu tarz bir sensör kullanan olmamıştı. Sonunda bu sensörü yeni Samsung cihazda görebiliriz. 

Samsung’un kamera uygulaması olan Samsung Camera’ya üçüncü One UI 2.0 güncellemesi ile birlikte 108 MP desteği de geldi. Uygulama artık 12.000 x 9.000 piksel toplam çözünürlüğü destekliyor. 

Donanım olmayan yerden yazılım çıkmaz

108 mp

Öte yandan güncellemede bu özelliği kullanacak cihaz hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor. Yani bahsi geçen cihazın Galaxy S11 olmama ihtimali var. Yine de geçmişte çıkan söylentilere baktığımızda, Galaxy S11’in 108 MP kamera ve 5x optik zoom ile geleceği yönündeki iddiaları görüyoruz. 

Samsung şimdiye kadar yeni bir cihazında kullanmayacağı hiçbir teknoloji için bu şekilde yazılımsal bir altyapı geliştirmemişti. Muhtemelen bu gelişmiş sensör sayesinde Samsung, piksel birleştirme teknolojisini de kullanarak düşük ışıkta çekilen fotoğrafların kalitesini de arttıracaktır. Bu yöntemde görüntüler bir araya getirilerek ekrandaki bozulmalar azaltılıyor. Görüntü kalitesi de bir miktar düşüyor. 

Samsung, bu sensörü kendi telefonlarında ne zaman kullanacağına dair bir ipucu vermiyor. En büyük aday Samsung Galaxy S11 olsa da geçmişte Galaxy A serisinin de yeni kameraların ilk kullanıldığı telefonlar olduğunu görmüştük. O yüzden şu anda bir şey söylemek zor. 

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-galaxy-phone-with-108mp-camera/
23
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
4
2
2
1