Samsung 10nm FinFET Sistem Çiplerinin Üretimine Başladı

0
0
0
0
0
Sistem çipi üretiminde hep ilklere oynayan Samsung, fabrikalarını bir üst nesil teknolojiye adapte ederek 10nm üretim bandında seri üretime başladığını resmen açıkladı.

Üretim teknolojilerine liderlik eden Güney Kore merkezli elektronik devi Samsung, daha önceden söylentilerinden bahsettiğimiz gibi artık resmen 10nm bandında seri üretime başladı.

Bu haberimizde yüksek hızlı bir telefonun test programlarında rekor kırdığını ve bunun Samsung Exynos 8895 ya da Qualcomm Snapdragon 830 işlemcisi olduğunu söylemiştik. Şimdi ise Samsung tarafından yapılan resmi açıklamaya göre bu gelişmiş 10nm FinFET mimarili sistem çiplerinin üretimi başladı. Bu üretim bandını ilk oluşturup seri üretime geçen firma da tabi ki Samsung oldu.

10nm üretim sayesinde işlemcilerin daha verimli çalışabilmesi sağlanabilecek ve birim alan başına düşen işlem gücü artacak.

Bu yeni mimariye sahip telefonları bu yıl içinde göreceğimizi sanmamakla birlikte önümüzdeki yılın ilk aylarında muhtemelen Samsung Galaxy S8 ile bu yeni nesil işlemcili cihazları göreceğiz.

Kaynak : http://wccftech.com/samsung-officially-announces-mass-production-10nm-finfet-socs/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0