2.4GBps Yazma Hızına Sahip Hafıza Kartları Geliyor

0
0
0
0
0
Samsung gelecekte microSD kartların yerini alacak çok daha hızlı okuma ve yazma hızına sahip UFS (Evrensel Flash Depolama) kart üzerinde çalışmalar yaptığını açıkladı.

Gün geçtikçe gelişen teknolojiyle birlikte hem yüksek boyutlu sanal gerçeklik içeriklerinin yaygınlaşması hem de 4K ve 8K gibi büyük video çözünürlüklerinin hayatımıza girmeye başlamasıyla bu görüntüleri yazmak için ihtiyaç duyulacak UFS (Evrensel Flash Depolama) kartlar hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

Depolama alanında önemli çözümler üreten akıllı telefon sektörünün lideri Samsung, geçtiğimiz yılki amiral gemisi telefonlarında yüksek yazma hızına sahip UFS belleklere yer vermişti. Şirket, şimdi ise UFS (Evrensel Flash Depolama) bellekleri tıpkı microSD kart gibi harici bir bellek olarak seri üretime geçirmeyi düşünüyor.

Seoul’da düzenlenen Mobile & IoT 2016 konferansında konuşan Samsung yetkilisi, 1.2GBps transfer hızına sahip UFS 2.0 ve 2.4GBps transfer hızına sahip UFS 2.1 belleklerin 2018’in ilk yarısında tüketicilerle buluşacağını belirtti.

Artık 4K çözünürlüğün standart hale gelmek üzere olması ve sanal gerçeklik içeriklerinin yaygınlaşmasıyla UFS belleklerin kesin olarak standart olacağını söyleyebiliriz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0