Samsung, CES 2019'da 219 İnçlik Devasa MicroLED Ekranını Duyurdu

17
3
2
2
1
Güney Koreli elektronik devi Samsung, bir süredir sektörün diğer devleri tarafından piyasaya sürülen kağıt inceliğindeki TV’lere yeni bir bakış açısı getirdi. Firma, inceliğin yanı sıra, isteğe göre büyütülüp küçülebilen modüler TV sistemini tanıttı.

2019 yılının gelmesiyle beraber teknoloji severlerin gözü Las Vegas’a, Tüketici Elektroniği Fuarı’na çevrilmişti. Samsung’un yeni televizyonları da fuarın beklenen ürünleri arasındaydı. Samsung Electronics’in modüler MicroLED ekranlarının 219 inçlik versiyonu ‘The Wall’, şu sıralar CES 2019’da boy gösteriyor.

CES 2019 kapsamında sahneye çıkan Samsung, boyutunu isteğinize ve sahip olduğun alana göre 75 ila 219 inç arasında değiştirebileceğiniz Wall MicroLED teknolojisini tanıttı:

MicroLED ekranlar, mikrometre boyutundaki LED’lerin bağlanmasıyla oluşturuluyor. Bu MicroLED’ler tıpkı OLED’ler gibi kendi ışıklarını yayıyor ancak inorganik malzemeler kullanıldığı için OLED’lerden daha uzun süre dayanabiliyorlar. 

Teknolojinin belki de tek eksik yanı OLED ve LCD ekranlarda çoktan görmeye başladığımız 8K’dan yoksun olması. Bu nedenle CES 2019’da gördüğümü Samsung MicroLED, aslında deneysel bir ürün.

Ulaşılabilen maksimum ekran boyutu, Samsung'a göre 219 inçlik dev bir sinema perdesi gibi oluyor. Aşağıda ayrı ayrı duran panelleri görebilirsiniz:

Şirketten yapılan açıklamaya göre tüketiciler, ekranın modüler olmasından faydalanarak ekranı alışılmışın dışında şekiller ve boyutlarda kullanabiliyorlar.

Samsung şu anda hem MicroLED televizyon teknolojisini hem de QLED teknolojisini ilerletmeye devam ediyor. Bu teknolojilerden ilki süper son kullanıcı seviyesini hedeflerken diğeri ise sıradan son kullanıcıları hedef alıyor. Samsung ayrıca içeriğini zenginleştirmek amacıyla 2018 ve 2019 yılının smart TV’lerine iTunes ve AirPlay desteği de ekliyor.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/samsung-unveils-219-inch-microled-display/
17
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
2
1