Samsung, 3D Yüz Tanıma Kilidi İçin Biyometrik Kamera Patenti Aldı

8
3
1
0
0
Biyometrik güvenlik konusunda şirketler birbiriyle yarışırlarken halihazırda ekrana gömülü parmak izi teknolojisini kullanıma sunmaya hazırlanan Samsung, 3 boyutlu yüz tanımaya izin veren biyometrik kamera için de patent aldı.

Geçtiğimiz yıl Apple, iPhone X ile birlikte akıllı telefon endüstrisini 3D yüz tanıma ile tanıştırdı. Apple’a göre Face ID adını verdiği bu 3D yüz tanıma teknolojisi, akıllı telefonların geleceğini yansıtıyordu. O günden bu yana pek çok farklı telefon yüz tanıma kilidi ile piyasaya çıktı fakat 3D yüz tanıma kilidi yalnızca Mi 8 Explorer Edition’da görüldü.

Pek çok akıllı telefon üreticisi biyometrik güvenlik konusundaki çabalarını 3D yüz tanıma kilidi yerine ekrana gömülü parmak izi sensörüne odaklıyor. Bu üreticilerin başında da Güney Koreli teknoloji devi Samsung geliyor. Samsung’un Galaxy S10 modeli ile birlikte ekrana gömülü parmak izi tarayıcı teknolojisini kullanıma sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat şirket bundan fazlası için çalışıyor olabilir.

Güney Koreli teknoloji devi, tıpkı iPhone X’da olduğu gibi kullanıcıların yüzlerini 3 boyutlu olarak tarayacak bir biometrik kamera patenti aldı. Üstelik bu biyometrik kamera, iris tarayıcı ile birlikte çalışacak. Böylece güvenlik, standart bir üç boyutlu yüz tanıma kilidine göre çok daha üst seviyede olacak.

Düşük ışıklı ortamlarda da çalışabilecek olan söz konusu biyometrik kamera, kullanıcıların gözlerini sürekli olarak takip edebilecek. Bu da yakında Samsung akıllı telefonları gözlerimiz ile kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Nasıl olacağını merak ediyorsanız buraya tıklayarak ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

Samsung bu teknolojiyi ne zaman ya da hangi modelinde kullanacak henüz bilinmiyor. Galaxy Note 9 lansmanına bir ay gibi bir süre kaldığını düşünürsek söz konusu teknolojiyi 2019 yılında tanıtılacak modellerde görme ihtimalimizin daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Belki de Galaxy S10, ekrana gömülü parmak izinin yanı sıra 3D yüz tanıma kilidine de sahip olabilir.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/samsung-snags-patent-for-biometric-camera-just-like-apple/
8
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
0
0