Samsung, Mobil Fotoğrafçıklıkta Çağ Atlatacak Yeni Kamera Sensörlerini Duyurdu

71
11
1
0
0
Samsung, megapiksel savaşlarını kızıştıracak 48 megapiksellik ISOCELL Bright GM2 ve 64 megapiksellik ISOCELL Bright GW1 sensörlerini duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son iki yıldır akıllı telefon kameraları konusunda Huawei’nin arkasında kalmış gibi görünse de şirket, ISOCELL markası altında kendi kamera sensörlerini kendi geliştirmektedir. Şirket, bu yıl pek çok akıllı telefonda kullanılan ISOCELL Bright GM1 sensörünün yeni nesil varyantı olan 48MP ISOCELL Bright GM2 sensörü ile birlikte şirketin şu ana kadar sunduğu en yüksek çözünürlüklü işlemcisi olan 64 MP’lik Samsung ISOCELL Bright GW1 sensörünü tanıttı.

ISOCELL Bright GW1, yeniden mozaikleme algoritması sayesinde düşük ışıklı ortamlarda dört pikseli tek piksel gibi kullanarak 16 MP çözünürlüğünde yüksek renk doğruluğuna ve netliğe sahip fotoğraflar çekebiliyor. Işığın iyi olduğu durumlarda ise 64 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ayrıca ISOCELL Bright GW1, gerçek zamanlı yüksek dinamik aralık (HDR) desteğine de sahip. İnsan gözü 120dB dinamik aralığı görebilirken, standart bir kamera sensörü 60dB aralık sağlıyor. Samsung’un ISOCELL Bright GW1 sensörü ise 100dB gibi oldukça geniş bir dinamik aralık ile karşımıza çıkıyor.

Samsung, yeni sensörünün Super PD sayesinde otomatik odaklama konusunda bir seviye daha yukarı çıktığını iddia ediyor. Üstelik ağır çekim video sevenler için 480 fps’te Full HD video kaydı destekleniyor. Dahası, 48MP ISOCELL Bright GM2 de ISOCELL Bright GW1 gibi yeniden mozaikleme algoritmasına sahip. Bu sayede ışık iyi olduğunda yüksek çözünürlüklü, ışık düşük olduğunda ise daha düşük çözünürlüklü fakat net fotoğraflar çekebiliyor.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/281859/samsung-64mp-isocell-bright-gw1-48mp-isocell-bright-gm2-sensors.html
71
11
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
71
11
1
0
0