Samsung'a Çok Sert Hırsızlık Suçlaması: Bu Defa Apple'dan Değil!

0
0
0
0
0
Samsung'a Çok Sert Hırsızlık Suçlaması: Bu Defa Apple'dan Değil!
Daha önce Apple tarafından iOS'u ve iPhone'u taklit ettiği gerekçesiyle suçlanan ve davalara maruz kalan Samsung'a benzer bir suçlama başka bir şirketten geldi.

Geride bıraktığımız yıllar Apple ile Samsung arasındaki patent davaları ve karşılıklı “taklitçilik” suçlamalarıyla geçti. İki şirket bu sorunları büyük ölçüde geride bıraksa da teknoloji dünyasında benzer konular gündeme gelmeye devam ediyor.

Güney Koreli Samsung’a bir taklitçilik - kopyacılık suçlaması da Motorola’dan geldi. Şirketin suçlamasına konu olan özellik ise geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy Note 7’de de yer alan Samsung’un bir süredir benimsediği “Always On” oldu. Motorola’nın iddiası bu özelliğin Samsung tarafından Motorola telefonlardan alındığı yönünde.

Kısaca hatırlamak gerekirse, “her zaman açık” olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz bu özellik ekranda saat, tarih, takvim, şarj ve arka plan görsellerinin siyah ekran üzerinde sürekli görünmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bu tür bilgiler ve bildirimler için tuş kişidini telefonu aktif duruma getirmek zorunda kalmıyor. 

Bu özellik hakkında çok sert bir çıkış yapan Motorola, Birleşik Devletler Twitter hesabından paylaştığı gönderi ile Samsung’un rakip telefonların en güzel özelliklerini çalarak Galaxy modellerinde kullandığı imasında bulunuldu. Motorola’nın iddiası aslında çok da haksız değil çünkü “Always On” özelliği ilk kez 2013 yılında “Active Display” adı altında Motorola tarafından kullanılmıştı. Buna rağmen, benzer bir özellik 2011 yılında Nokia’nın MeeGo tabanlı N9 modelinde yer almıştı.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0