Samsung, Avrupa'daki Telefon Satışlarında Apple'ı Altıya Katladı

65
4
3
3
0
Counterpoint’in yaptığı son pazar araştırmasına göre Samsung, Merkez ve Doğu Avrupa’da oldukça iyi bir performans sergiliyor. Koreli dev, geçtiğimiz yıldan bu yana %21 büyüdü ve son çeyrekteki büyümesi de %8’i buldu.

Avrupa’da en çok tercih edilen akıllı telefon markası Samsung, Merkez ve Doğu Avrupa’da yıllık bazda çok ciddi bir artışa imza attı. Counterpoint’in pazar araştırmasına göre firma, yıllık bazda %21, çeyrek bazında da %8 büyümeye erişti. 

Bu da Samsung’un pazar payının %40’a ulaşması anlamına geliyor. Zirvedeki yerini perçinleyen Güney Koreli firma, en yakın rakibi olan Huawei’yi de neredeyse ikiye katlamış oldu.

avrupa pazar payları akıllı telefon pazarı

Samsung bu başarısını çeşitli faktörlere borçlu. Bunlardan ilki, bu yılın başında piyasaya giren A serisinin büyük başarısı. Firmanın sattığı ürünlerin %70’i bu seriye ait. Ayrıca Huawei’ye yönelik kısıtlamalar da insanları Güney Koreli firmaya yöneltti. 

Yine de Samsung, gelecekte de yerini korumayı amaçlıyorsa tedbiri elden bırakmamalı. Bölgede üçüncü sıraya tırmanan Xiaomi, Apple, Oppo ve Vivo gibi rakipleri geride bırakmayı başardı. Çinli firmalar genel olarak bölgeye olan yatırımlarını da sıklaştırdı. 

Çinli üreticiler, yatırımlarını yıllardır tıkanmış durumda bulunan ülkelerinin dışına kaydırmaya ve yeni pazarları hedef almaya başladı. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/counterpoint_samsung_solidifies_its_leadership_in_central_and_eastern_europe-news-39158.php
65
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
65
4
3
3
0