Samsung, Bilgisayar Oyun Yayıncılığını Galaxy Note10’a Getiriyor

24
4
2
0
0
Samsung, bilgisayarımızdaki oyunları yeni Galaxy Note10 üzerinden oynayabilmemizi sağlayacak bir özelliği lansmanında duyurdu. Etkinlik sonrasında gözden kaçan bu nokta, Note10’a çok büyük bir avantaj sağlayabilir.

Samsung, geçtiğimiz günlerde bir saatten uzun süren bir lansmanda yeni Samsung Galaxy Note10’u tanıttı. O kadar uzun ve dolu bir etkinlikte bazı özelliklerin arkada kalmış olması normal. Bunlardan biri de bilgisayar oyunlarını telefona yansıtabilme özelliği.

PlayGalaxy Link, bilgisayarımızda açtığımız bir oyunu telefon ekranımızdan oynanamıza izin veren bir özellik. Elbette ki telefonun daha çok müşteri çeken başka özellikleri tanıtımda öne çıktı ancak PlayGalaxy Link de küçümsenecek bir özellik değil. Özellikle de Google ve Apple’ın oyun sektöründe yer almaya kararlı olduklarının belli olmasının ardından Samsung’un bu özelliğini daha da öne çıkarmaması, harcanmış bir fırsat gibi gözüküyor.

galaxyplay-link-samsung-galaxy-note10

Yeni özellik çok temelde Microsoft’un Xbox’lara getirmeye çalıştığı yöntemi andırıyor. Bu yöntemde mobil cihaz bilgisayarla aynı kablosuz ağa bağlı olmasa bile bilgisayarda açılan oyunu mobil cihaza yansıtmayı sağlıyor.

Aşağıda özelliğin videosu da yer alıyor. Samsung Odyssey oyuncu dizüstü bilgisayarında açık olan oyun, bir oyun kolunun içine yerleştirilmiş Note10 üzerinden oynanıyor. Videoda görüldüğü kadarıyla oyun her iki cihazda da eş zamanlı olarak ilerliyor.

Samsung, Google Stadia ve Apple Arcade sonrası mobil oyunculuğa büyük önem vermeye başlamış gibi gözüküyor. İşin ağır kısmını ise bilgisayar yapıyor.

Samsung’un yakın zamanda Microsoft ile kurduğu ortaklık, yavaş yavaş meyvelerini veriyor gibi gözüküyor. Yazımızın sonunda hepimizin aklındaki soruyu sizin için Samsung’a soralım: Lag ne kadar olacak?

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/08/samsung-is-bringing-pc-game-streaming-to-the-note-10/
24
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
2
0
0