Samsung Cihazlarda Güncelleme Sonrası Yaşanan Şarjın Hızlı Bitmesi Sorunu Nasıl Çözülür?

2
0
0
0
0
Samsung Cihazlarda Güncelleme Sonrası Yaşanan Şarjın Hızlı Bitmesi Sorunu Nasıl Çözülür?
Samsung Galaxy S6 ve sonrası amiral gemisi Samsung modellerinde ortaya çıkan güncelleme sonrası bataryanın hızlı bitmesi problemi nasıl çözülür?

Samsung Galaxy S6 ve üzeri amiral gemisi Samsung modellerine (Gear VR destekli) sahip kullanıcılar, en son yayınlanan genel uygulama güncellemesini yükledikten sonra olağandışı bir şekilde şarjlarının hızlı bittiğinden şikayetçi olmaya başladı.

Birçok Samsung kullanıcısı bu konudan şikayetçiyken, Reddit'ten bir kullanıcının yayınladığı içerikle birlikte Galaxy cihazlarda yaşanan güncelleme sonrası bataryanın hızlı bitmesi probleminin nedeni ortaya çıktı.

Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi Reddit'teki bir Galaxy kullanıcısı aracılığıyla ortaya çıkan bilgilere göre Gear VR için Samsung cihazlarda yüklü olan Oculus uygulamaları, 3 saatte kullanılmasa dahi cihazın %70'e yakın şarjını tüketiyor.

Peki bu sorun nasıl çözülür?

Aslında daha önce yayınladığımız bir haberde bu konuya zaten güncellemeyi yüklememeniz gerektiği şeklinde değinmiştik, ancak bu konudan haberdar olmayıp sorunu yaşayan kullanıcılar için çözüm basit. Akıllı telefonunuzda yüklü olan Oculus uygulamalarının tamamını kaldırdığınızda problem çözülecektir ancak bu süre zarfında bazı Gear VR uygulamalarını kullanamayabilirsiniz.

Tahminen birkaç gün içinde bu uygulamalar için tekrar bir güncelleme yayınlanacak ve sorun giderilecektir. Sorunun giderildiği güncelleme yayınlandığında ise Oculus uygulamalarıyla Gear VR deneyiminizi sürdürebilirsiniz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0