İddialara Göre Samsung, Çin'deki Telefon Üretimini Sonlandırıyor

29
11
6
3
1
Çinli yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung, bu yıl sonuna kadar Çin'deki akıllı telefon üretimini sonlandıracak. Samsung ise şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Akıllı telefon satışlarındaki devam eden düşüş trendine rağmen dünyanın en fazla akıllı telefon satan şirketi olmaya devam eden Samsung’un Çin’deki akıllı telefon üretimini sonlandıracağı iddia edildi.

Bazı yerel kaynaklara göre Samsung, eylül ayında Çin’deki akıllı telefon üretimini tamamen durduracak. Bunun en büyük nedeni ise Samsung’un Çin’deki pazar payının neredeyse tamamını Çinli üreticilere kaptırmış olması.

Bir Samsung sözcüsü ise fabrikanın üretimine devam ettiğini, ilerleyen dönemde ise üretim hacminde ve personel sayısında bir düzenleme gerçekleştirilebileceğini belirtti. Çin, Samsung’un toplam üretim hacminin çok az bir kısmını kaplıyordu.

Samsung’un Vietnam’da 240 milyon, Hindistan’da ise 67 milyon birim üretim kapasitesine sahip tesisleri bulunuyor. Gelen bilgilere göre Samsung, Hindistan’daki üretim hacmini 2021 yılına kadar 120 milyon birime çıkaracak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_cutting_its_phone_manufacturing_in_china-news-37415.php
29
11
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
11
6
3
1