Samsung, Çin'deki Akıllı Telefon Üretimine Son Verdi

40
14
14
8
5
Samsung, Çin’de cep telefonu üretimine son verdiğini açıkladı. Şirket, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin’deki yerel rakipleri ile rekabetin yoğunlaşması nedeniyle zarar gördüğünü açıkladı.

Samsung, Çin’deki cep telefonu üretimine son verdiğini açıkladı. Şirket, Huizhou kentinde olan tesisini kapatarak Çin’deki telefon üretimine son verdi. Samsung, sert rekabet koşullarının şirkete zarar verdiğinin altını çizdi. 

Samsung’dan önce Sony de Pekin’deki akılı telefon tesisini kapattığını, bundan sonra yalnızca Tayland’da akıllı telefon üretimi yapacağını açıklamıştı. Samsung ve Sony’nin akıllı telefon üretimlerini durdurmalarına rağmen, Apple hala Çin’de üretim yapmaya devam ediyor. 

samsung çin

Güney Koreli teknoloji devinin, Çin’deki pazar payı 2013’ün ortalarında yüzde 15 civarındaydı. Ancak bu yılın ilk çeyreğinde Samsun’un Çin’deki pazar payı yüzde 1’e kadar gerilemişti. Uzmanlara göre Samsung, Çin’deki pazar payını Huawei ve Xiaomi’ye yılları içinde kaptırdı. 

Cape Investment & Securities’in analisti Park Sung, “Çin'de insanlar yerli markalardan düşük fiyatlı akıllı telefonlar ve Apple veya Huawei'den yüksek kaliteli telefonlar satın alıyorlar. Samsung'un payını canlandırmak için çok az umudu var “ dedi.

samsung çin 2

Samsung, Çin’deki cep telefonu üretime son vermesine rağmen Çin’de akıllı telefon satışına devam edecek. Samsung, verimliliği artırmak amacıyla böyle zor kararlar almak zorunda kaldıkları açıklamasını yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, “Üretim ekipmanı, pazar gereksinimlerine dayalı küresel üretim stratejimize bağlı olarak, diğer üretim sahalarını yeniden tahsis edeceğiz” dedi.

samsung çin 3

Samsung, Huizhou’daki tesisin kapasitesini ve personel sayısını belirtmeyi reddetti. Şirkete ait fabrika 1992 yılında kurulmuştu. Güney Kore basını ise Huizhou’da bulunan tesiste 6.000 işçinin çalıştığını ve 2017 yılında 63 milyon ünite üretildiğini söyledi. 

Çin’de telefon üretimine son veren Samsung, Hindistan ve Vietnam gibi düşük maliyetli ülkelerde akıllı telefon üretme tesislerini genişletmeye devam ediyor. 

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-samsung-elec-china/samsung-ends-mobile-phone-production-in-china-idUSKBN1WH0LR
40
14
14
8
5
Emoji İle Tepki Ver
40
14
14
8
5