Samsung Coştu: İris Tarayıcı, Orta Seviyedeki Telefonlarda da Olacak

1
0
0
0
0
Samsung, Galaxy Note 7 ile başlattığı ‘iris tarayıcılı telefonlar’ yelpazesini daha da genişletecek.

Güney Koreli şirketin uzun zamandır üzerinde çalıştığı iris tarayıcı teknolojisi, nihayet Galaxy Note 7 ile karşımıza çıkmıştı. Kimlik doğrulama açısından kullanılabilecek en sağlıklı teknolojilerden -hatta en iyisi dahi olabilir- olan iris tarayıcı, muhtemelen Samsung tarafından ilerleyen zamanlarda tanıtılacak telefonlarda da bulunacak.

Artık Samsung’un üst seviye telefonlarında olmasına kesin gözle bakılan iris tarayıcının orta seviyedeki telefonlarda da olacağı söyleniyor fakat bunun için şirkete biraz daha zaman gerekiyor olabilir. Zira iris tarayıcı, telefonların fiyatlarını da önemli ölçüde etkileyen bir işlev.

Bunun dışında iris tarayıcı yalnızca telefonların kilidini açmak için kullanılmıyor. Samsung, diğer geliştiricilerin API yoluyla geliştirdikleri uygulamalarda ve hizmetlerde de bu teknolojinin kullanılmasını istiyor. Yani ilerleyen yıllarda iris tarayıcıyı hassas verileri içeren ve kimlik doğrulaması gerektiren diğer hizmetlerda kullanıldığını da (örneğin mobil bankacılık) görebiliriz. Gözlük ya da kontakt lens kullananların iris tarayıcıyı kullanma konusunda sıkıntı yaşadığını bildiğini söyleyen Samsung Mobil Bölümü Başkanı DJ Koh, bu problemi çözmek amacıyla üzerinde çalışmaya devam ettiklerini açıkladı. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0