Samsung’dan Note 7’nin Patlayıp Patlamayacağını Söyleyen IMEI Kontrol Sistemi!

0
0
0
0
0
Samsung, resmen başlattığı Note 7 geri çağırma programında IMEI kontrol sistemi kurarak cihazınızın patlayıp patlamayacağını kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Samsung’un teknik özellikler ve cihazın sunduğu yazılımsal yenilikler bakımından en gelişmiş telefonu olan Note 7, maalesef toplamda 100’ü geçen batarya sorunları sebebiyle başı ciddi oranda belaya girdi. Hatta istemsizce tüm kullanıcıları Samsung almaktan iten bu durum karşısında Samsung telefona sahip olanlar “Acaba benim telefonum da patlar mı?” düşüncesine kapılıp, herhangi bir Samsung telefon gören kullanıcılar ise “O telefonlar patlamıyor mu ya?” şeklinde soru soracak kıvama geldi.

Sorunun net çözümü olarak dünya genelinde tüm Galaxy Note 7’leri gerçi çağıran ve ücretsiz değişim ya da iade hakkı tanıyan firma, aynı zamanda sorunsuz Note 7’ler için de kolları sıvadı.

Bu noktada ABD’de bir IMEI kontrol sistemi açan Samsung, sitedeki kontrol alanı üzerinden Note 7 sahiplerine IMEI kontrol ederek elindeki telefonun geri çağırılıp çağırılmadığını öğrenip çağırılma durumunda ise derhal Samsung’a iade etmenizi istiyor. Hatta eğer IMEI kontrolü yapılan Note 7 geri çağırılan telefonlardan biri ise çıkan uyarıda “Derhal telefonunuzdan sim kartınızı çıkartıp en yakın Samsung yetkili merkezine iletiniz” uyarısı veriliyor.

Aynı zamanda site ABD için olması sebebiyle Amerikalı operatörler olan AT&T, Verizon, Sprint, T-Mobile ve US Cellular ile en büyük satış kanalı olan Best Buy’ın iade ve değişim için açılan iletişim numaraları ve adresleri de verilmiş.

Görünüşe göre sadece ABD’ye özel olan IMEI kontrol sayfasına buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0