Samsung’dan RAM Dolduğu İçin Telefonun Kasma Belasını Ortadan Kaldıran Teknoloji: Turbo Speed

0
0
0
0
0
Samsung, yeni tanıttığı Galaxy J2 Pro cihazında kullandığı Turbo Hız Teknolojisi ile RAM derdini ortadan kaldıracak.

Özellikle Android cihazlarında yaşadığımız yoğun bellek kullanımından kaynaklı telefonların donma ve yavaşlama sorunları bundan birkaç yıl önce TouchWiz arayüzü sebebiyle Samsung’da yoğun olarak yaşanmaktaydı. Hem ağır bir arayüz hem de uygulamaların bellek canavarı olması sebebiyle yaşanan sıkıntıları yıllar içinde arayüzünü sadeleştirerek ortadan kaldıran firma, bu sefer bellek sorununa komple çözüm için yeni bir teknoloji geliştirdi.

Turbo Speed Technology (TST) yani Turbo Hız Teknolojisi adını taşıyan bu sistemde cihazın bellek miktarı küçük olsa bile akıllı ve sistematik bir bellek kullanımı sayesinde telefonda donma ve kasmalar olmayacak.

Bunun için ilk etapta arayüzde sayfa düzeni yerine HTC ve stok Android’de gördüğümüz yukarıdan aşağıya doğru listeleme şeklinde geçen firma aynı zamanda kendi varsayılan uygulamalarını da küçülterek bellek noktasında ekstra yer açmasını sağlıyor. Yani Android cihazlarda yüksek miktarlara varan bellek kullanımı Samsung’un bu teknolojiyi ilk olarak sunduğu Galaxy J2 Pro’da olmayacak.

Akıllı bellek kullanımı noktasında kapatılan uygulamayı şişme yapmaması için sadece kendi arayüzünde değil, kernel üzerinden de kapatarak sistemi rahatlatacak olan Samsung, komple uygulamayı durduracağı için hem işlemciyi hem de belleği rahatlatmış olacak.

Sadece sistem boştayken değil, yoğun kullanım anında bile boş bellek miktarı bırakmayı amaçlayan Samsung’un geliştirici ekibi artık uygulamaların çoklu görev modunda iken dahi %40 daha hızlı açılmasını sağlamışlar.

Aşağıdan izleyebileceğiniz videoda İngilizce olarak anlatılan teknolojiyi daha rahat anlayabilirsiniz. Bakalım Samsung bu TST sistemini 2 Ağustos’ta lanse edeceği Galaxy Note 7 cihazında kullanacak mı, yoksa alt ve orta seviye cihazlarında bellek dolma sorunlarını önlemek için mi kullanacak hep beraber göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0