Samsung’dan Resmi Uyarı: Eski ya da Yeni Note 7 Sahibi İseniz Cihazlarınızı Kapatın!

0
0
0
0
0
Samsung’dan Resmi Uyarı: Eski ya da Yeni Note 7 Sahibi İseniz Cihazlarınızı Kapatın!
Samsung, dün sizlere ilettiğimiz resmi satış durdurma kararı ardından daha kapsamlı bir bildiri yayınladı.

Samsung’un baş belası haline gelen Galaxy Note 7, yaşanan patlama olayları sonrasında uygulanan değişim programının da ardından bir haftada 4 ayrı yanma ve patlama haberiyle sarsıldı.

Yapılan değişim programı sonrası güvenli, sorunsuz, patlamayan Note 7 algısı yaratmaya çalışan ve bunun altını çizen Samsung, yine benzer sorunları yaşayınca dün aşağıdan da bahsettiğimiz haberde olduğu gibi üretimi durdurma kararı almış, Samsung Türkiye’den de resmi bilgiyi sizlere aktarmıştık.

Bu sefer ise Samsung Electronics, yani genel merkezden gelen bildiriyle resmen değişim ve satışları durduran Samsung, aynı zamanda hem eski, yani nam-ı diğer patlayan Note 7’leri hem de değişimden gelen, yeni Note 7’leri de kapalı konumda kullanmanıza dair uyarı yapıyor.

Gelen resmi yazıdaki uyarı ise şöyle;

“ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ile beraber son günlerde raporlanan vakaları çözüme kavuşturmak adına çalışmalar yürütmekteyiz. Çünkü Samsung kullanıcılarının güvenliği bizim için en önemli şeydir. Bu sebeple Samsung, tüm dünyadaki iş birliği içerisinde olduğumuz tüm operatörlere ve satış kanalları ile beraber satış ve değişim programını bu araştırma süresince durdurma kararı aldık.

Aynı zamanda orijinal Note 7 ve değişimden gelen yeni Note 7’ler ayırt etmeksizin tüm Note 7’lerin kapatılmasını ve ücret iadesi dahil mevcut hukuk yollarına başvurabileceklerini hatırlatırız.”

Buradan hareketle değişimden gelmiş olsun, yeni alınmış olsun ya da eski seri olsun tüm Note 7’lerin ivedilikle kapatılması ve kullanılmaması gerekiyor. Bu da Note 7’nin ölümü ve bittiği anlamına geliyor. Her ne kadar araştırmalar ve sorunlar çözülmüş olsa da Note 7 devrinin bittiğini, artık Samsung Galaxy S8’e yönelmek gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun diyelim..

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0