Samsung, Dünyanın En Büyük İkinci Pazarında Lider Olmayı Başardı

19
6
5
4
0
Samsung, akıllı telefon konusunda en büyük ikinci pazar olan Hindistan'da, rakiplerini geride bırakarak lider olmayı başardı.

Samsung, akıllı telefon satışlarında birkaç yıldır sektörün lideri olmasına rağmen bazı sıkıntılar yaşamaktaydı. Galaxy Note 7'lerin bataryasında yaşanan sorunlar ve Çin menşeili Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo'nun şaşırtıcı yükselişi ile beraber tüm dünyada olduğu gibi Hindistan'da da sorunlar yaşamıştı. Ancak son açıklanan raporlara göre Samsung, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olan Hindistan'da tekrardan lider olmayı başardı.

Ayrıca Samsung, Ocak-Mart 2018 döneminde ikinci sıraya yerleştikten sonra, bütçe dostu Galaxy J6 ve J8'i “Infinity” ekranlarıyla piyasaya sürdü. Samsung Galaxy J6, yılın 2. çeyreğinde Hindistan’ın en çok satan üçüncü akıllı telefonu olmayı başardı ve şirketin bir numaralı pozisyona geri dönüşüne büyük katkıda bulundu.

En son açıklanan Counterpoint Research Market Monitor verilerine göre yüzde 28'lik bir payla ikinci olan Xiaomi, çok az bir farkla Samsung'un gerisinde kaldı. Samsung Nisan ve Haziran ayları arasında yüzde 29'a ulaşırken, Vivo ve OPPO ise sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 10'luk pazar payı elde etmeyi başardılar.

1 milyar 324 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'ın, aynı döneme ait en iyi beş akıllı telefon modelinin listesinde ise Xiaomi liderliği almıştır. Listede Xiaomi Redmi 5A birinciliği kaparken, ardından sırasıyla Samsung Galaxy S6, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5 ve Vivo Y71 gelmektedir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/samsung-number-one-smartphone-vendor-india-q2-2018_id106969
19
6
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
19
6
5
4
0