Samsung, Tamamen Ekrandan Oluşacak Bir Sanal Film Stüdyosu Kuruyor

32
1
1
0
0
Samsung, Oscar ödüllü Parasite isimli filmin yapımcısı olan CJ ENM ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği kapsamında toplam boyutu 1.000 inçe ulaşacak micro LED teknolojili dev bir oval ekran oluşturacak Samsung, bu sayede sanal bir stüdyo inşa etmiş olacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son dönemlerdeki en etkileyici teknolojilerinden bir tanesi olan micro LED teknolojisini sinema dünyasına entegre etmeye başladığını duyurdu. Geçtiğimiz dönemlerin en çok konuşulan filmlerinden olan ve Oscar ödülü de kazanan Parasite'in ardındaki isim olan CJ ENM ile bir iş birliği yapan şirket, bu iş birliği kapsamında sanal prodüksiyon stüdyosu kuracak. 

Samsung, CJ ENM ile yaptığı iş birliği kapsamında toplam boyutu 1.000 inç civarında olan devasa bir oval ekran oluşturacak. Bu oval ekranın çapı 20 metreye, yüksekliği ise 7 metreye ulaşacak. Böylelikle CJ ENM için 20 metre çapında olan bir stüdyo kurulmuş olacak. Piyasadaki en gelişmiş kameraların çekim FPS'leriyle aynı değerlerde çalışacak olan bu ekran, sinema sektörüne yeni bir boyut kazandıracak.

Samsung'un sanal prodüksiyon stüdyosu böyle görünecek

Samsung

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre sanal prodüksiyon stüdyosu, "The Wall" olarak isimlendirilecek. CJ ENM ile yaptıkları iş birliği nedeniyle çok heyecanlı olduklarını söyleyen Samsung yöneticilerinden Jong-hee Han, The Wall ile sinema sektörüne boyut atlatacaklarından emin olduklarını belirtiyor. Samsung'a göre The Wall, ilerleyen dönemlerde prodüksiyon şirketlerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanarak, her şirketin kendi sanal stüdyosunu oluşturmasını sağlayacak.

Samsung The Wall, film yapım şirketleri için çok büyük avantajlar sunacak. Şirketler, bu sanal stüdyolar sayesinde milyon dolarlara ulaşan maliyetlerden kurtulma imkanı yakalayacaklar. Çünkü The Wall'un ihtiyaca uygun şekilde tasarlanabilen yapısı, şirketlerin dış mekana çıkma ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak. The Wall yardımıyla çekilecek ilk film, bu sanal stüdyonun neler sunabileceğini tüm çıplaklığı ile gözler önüne serecek.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/samsung-to-build-first-virtual-production-studio-with-cj-enm-leveraging-leading-display-technology?utm_source=rss&utm_medium=direct
32
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
1
1
0
0