Samsung Elektrikli Araba Üretimine Giriyor

1
0
0
0
0
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Çin menşeili elektrikli araba üreticisi BYD'yi 450 milyon dolara satın aldı.

Elektrikli arabaların kullanımı günümüzde hızlıca yaygınlaşmaya devam ediyor ve birçok teknoloji şirketi bu alanda yatırım yapıyor. Hem çevre dostu, hem yakıt tasarrufu yapan hem de fosil yakıt tüketen arabalardan daha masrafsız olan elektrikli arabaların sadece birkaç yıl sonra tam anlamıyla hayatımıza gireceği tahmin ediliyor.

Elektrikli arabalar için çeşitli parçalar üreten Samsung kendisi araba üretimi yapmıyordu. Ancak Apple ve Google gibi büyük rakiplerinin elektrikli araba üretiminde faaliyetlerine başlamasıyla Samsung da bir adım attı.

Özellikle hibrit araçlar konusunda başarılı olan Çinli elektrikli araba üreticisi BYD, Samsung tarafından 450 milyon dolara satın alındı. Günümüzdeki elektrikli araba teknolojilerinden bir yana daha ileri teknolojiler konusunda da geliştirmelerini sürdüren şirket artık Samsung bünyesi altında hizmet verecek.

Zaten pazarda kuvvetli bir oyuncu olan BYD'nin Samsung bünyesine katılmasıyla elektrikli araba piyasasının birkaç yıl sonra Apple, Tesla, Google ve BYD (Samsung) arasındaki rekabet ağırlıklı ilerleyeceği öngörülüyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0