Samsung, En Popüler Akıllı Telefon Serisini (Note) Sonlandırmaya Hazırlanıyor

122
23
18
12
12
Güney Kore'de Samsung'a yakın bir kaynaktan gelen bilgilere göre Samsung, pazar doygunluğu ve güncelleme gecikmeleri nedeni ile Galaxy Note serisini sonlandırmayı düşünüyor. Samsung'u bu düşünceden vazgeçirecek tek şey ise Galaxy Note 9 satışlarının beklenilen seviyeye ulaşacak olması.

Akıllı telefon endüstrisi merak içinde Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u beklerken, Güney Koreli haber sitesi The Bell’in Samsung’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiler bazı Samsung hayranlarını ciddi şekilde üzebilir. Kaynağa göre Galaxy Note 9’un satış başarısı, tüm Galaxy Note serisinin kaderini belirleyebilir.

The Bell’de yer alan habere göre Samsung, Galaxy Note serisini sonlandırmayı planlıyor. Üstelik bu yeni bir fikir değil; şirket, neredeyse bir yıldır seriyi sonlandırmanın iyi bir fikir olup olmayacağı üzerine düşünüyor. Galaxy Note serisinin sona erdirilecek olmasının en büyük nedeni ise belli bir doygunluğa ulaşan akıllı telefon pazarı ve farklı akıllı telefon modellerinin güncelleme döngülerinde gecikmelere neden olması.

Bu noktada yeni Galaxy Note 9 kilit bir rol üstleniyor. Eğer Galaxy Note 9 satışları hedeflenen seviyeye ulaşırsa Samsung, Galaxy Note serisinin devam etmesine karar verecek. Fakat Galaxy Note 9 yeterli satış sayısına ulaşamazsa şirket, pazarın doygunluğa ulaştığını düşünerek Galaxy Note serisini sonlandırmayı ciddi anlamda düşünecek.

Peki Galaxy Note hayranlarına ne olacak?

Galaxy Note serisini sonlandıracak olan Samsung, diğer amiral gemi serisi Galaxy S serisi ile Galaxy Note serisini birleştirmeyi düşünüyor. Böyle bir durumda beklenti, Galaxy S ‘Plus’ modelinin S-Pen destekli bir model olarak piyasaya sunulması yönünde olacaktır. Ancak şu an için elimizde kesin bir bilgi bulunmadığını hatırlatalım.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2018/07/22/samsung-galaxy-note-9-release-date-price-cost-camera-galaxy-s10-s9/#f4f291932d7c
122
23
18
12
12
Emoji İle Tepki Ver
122
23
18
12
12