Samsung Galaxy A Serisinde de Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcı Bulunacak

23
5
5
2
1
Ice Universe tarafından gerçekleştirilen sızıntıya göre Samsung, Galaxy S10 üçlüsünden sonra Galaxy Note ve Galaxy A serilerine de ekrana gömülü parmak izi tarayıcı getirecek.

Sızıntılara ve söylentilere göre Samsung, gelecek yıl tanıtacağı Galaxy S10 modeli ile hem tasarım hem de özellik olarak akıllı telefon piyasasına tam anlamı ile damgasını vuracak. Galaxy S10'a ait olabileceği iddia edilen görseller, Güney Koreli şirketin ekran/gövde oranında bir rekor kırabileceğini gösteriyor. Ayrıca bahsedilen yazılım ve donanım özellikleri de Galaxy S10’un tanıtıldığı andan itibaren akıllı telefon piyasasındaki tüm dikkatleri üzerine çekeceğini gösteriyor.

Galaxy S10 ile birlikte tanışacağımız en yeni teknolojilerden biri, ekrana gömülü ultrasonik parmak izi tarayıcı olacak. Samsung, Çinli şirketlerin kullandığı ve parmağı iki boyutlu olarak tarayan optik parmak izi tarayıcıyı kullanmak istemiyor. Bunun yerine parmağı üç boyutlu olarak tarayan ve çok daha yüksek bir güvenlik sağlayan ultrasonik parmak izi tarayıcı teknolojisi kullanmayı tercih ediyor. Fakat Samsung CEO'su DJ Koh, ultrasonik parmak izi tarayıcılar OLED ekranlara özgü olmadığı için bu tercihe çok sıcak bakmıyor.

Galaxy S10 modelinde ekrana gömülü parmak izi tarayıcı bulunacağını zaten biliyorduk. Ayrıca gelecek yıl tanıtılacak Galaxy Note 10 modelinde de bir ekrana gömülü parmak izi tarayıcı görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Fakat tutarlı sızıntıları ile bilinen Ice Universe’e göre Samsung, ekrana gömülü parmak izi tarayıcıyı yalnızca amiral gemilerine değil, gelecek yıl piyasaya süreceği Galaxy A serisine de ekleyecek. Böylece Galaxy A serisi, orta-üst segmentteki Çinli rakipleri ile rekabette güçlü bir koza sahip olmuş olacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/galaxy_s10_note10_and_aseries_phones_may_get_ultrasonic_indisplay_fingerprint_readers-news-32264.php
23
5
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
5
5
2
1