Samsung Galaxy A70 vs Xiaomi Mi 9 SE vs Vivo V15: Hangisi Daha İyi?

38
2
2
0
0
Adlarından fazlaca bahsettiren bahsettiren orta seviyenin kralları Samsung Galaxy A70, Xiaomi Mi 9 SE ve Vivo V15’in özelliklerini kıyaslıyoruz.

Amiral gemisi telefonlarda gerçekleşen fiyat artışları ve akıllı telefon kullanıcılarının yüksek performansa sahip telefon arayışları, orta/üst segment diye nitelendirilen yeni bir segmentin doğuşuyla sonuçlandı.

Xiaomi'nin Mi 9 SE modeli, bu yeni telefon kategorisini açıklamak adına gösterebilecek güzel bir örnek olabilir. Bu cihaz, neredeyse amiral gemisi diye adlandırılabilecek özelliklere sahip ancak fiyat olarak amiral gemilerinden oldukça aşağıda yer alıyor. Samsung Galaxy A70 ve Vivo V15 de bu segmente dahil edilebilir. Bu cihazların da fiyat/performans anlamında Xiaomi Mi 9 SE’den geri kalmadığına şüphe yok. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan karşılaştırmaya geçelim.

1. Boyutlar:

Telefonlara baktığımız zaman Samsung Galaxy A70 ve Vivo V15’in benzer boyutlara sahip olduğunu görürken Xiaomi Mi 9 SE’nin nispeten daha küçük bir boyutta geldiğini görebiliyoruz. Samsung Galaxy A70, 6,7 inçlik bir ekrana sahipken Vivo V15’te ekran boyutu 6,53 inçe, Xiaomi Mi 9 SE’de ise 5,97 inçe düşüyor. Tüm telefonların ekranının 1080x2340 çözünürlüğe sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

2. İşlemci yongaları:

Orta/üst segment telefon denildiği zaman akıllara gelen ilk soru cihazda hangi işlemcinin kullanıldığı oluyor. Samsung ve Xiaomi, işlemci olarak Qualcomm’un Snapdragon işlemci yongalarını tercih ederken Vivo, Meditak’in Helio yongasını tercih etmiş. Samsung Galaxy A70’te sekiz çekirdekli Snapdragon 670 kullanılırken, Xiaomi Mi 9 SE’de sekiz çekirdekli Snapdragon 712’nin kullanıldığını ekleyelim. Vivo V15’te ise sekiz çekirdekli Mediatek Helio P70 bizleri karşılıyor.

Burada bir sıralama yaparsak en yüksek yonga performansına sahip cihaz kağıt üzerinde Mi 9 SE olarak görünüyor. Ardından Galaxy A70 ve Vivo V15

2. Bellekler:

Bellek konusunda üç telefonun da 6 GB’lık bir RAM ve 64/128 GB’lık dâhili depolamaya sahip olduğunu görüyoruz, ancak Samsung’un yaklaşımı bir noktada değişiyor. Xiaomi ve Vivo cihazlarında dâhili depolamayı artırdığınızda RAM değişmiyor fakat Samsung, 128 GB dâhili depolama bulunan modelinde 8 GB’lık bir RAM seçeneği sunuyor.

3. Bataryalar:

Akıllı telefonlarımızla geçirdiğimiz süreler ciddi şekilde arttığı için artık batarya konusu da telefon alan kişilerin özellikle dikkat ettiği bir konu hâline geldi. Samsung ve Vivo; sırasıyla 4.500 mAh ve 4.000 mAh’lik bataryalarla telefonlarına yeterli bir performans sunarken Xiaomi Mi 9 SE’de bu değerin 3.070 mAh'e gerilediğini görüyoruz. Bunun yanı sıra Samsung’da 25 W, Xiaomi’de 18 W’lık bir hızlı şarj desteği varken Vivo’da ise bu detay hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Batarya konusunda Samsung Galaxy A70'in rakiplerine göre ciddi bir avantaj sunduğunu görmek zor değil.

4. Kameralar:

Kamera bölümüne geldiğimizde, üç telefonda da üçlü arka kamera dizilimine rastlıyoruz. Samsung’un üçlü arka kamera seti 32 + 8 + 5 MP değerlerindeki kameralardan oluşurken Xiaomi 48 + 13 + 8 MP değerlerine sahip bir dizilimi tercih etmiş.

Vivo’nun kamera özelliklerini incelediğimizdeyse 24 + 8 + 5 MP değerindeki üç kamerayı görebiliyoruz. Samsung ve Vivo ön kamera için 32 MP’lik sensörleri tercih ederken Xiaomi’nin 20 MP’lik bir ön kamerada karar kıldığını da söylemiş olalım.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/04/03/samsung-galaxy-a70-vs-xiaomi-mi-9-se-vs-vivo-v15-specs-comparison/
38
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
38
2
2
0
0