Samsung Galaxy Note 10'da S Pen Tuşuna İşlev Atamanızı Sağlayan Uygulama

11
6
2
2
1
Samsung Galaxy Note 10 kullanıcıları, toplanın! Telefonunuzda bulunan her bir tuşu kendiniz özelleştirebileceğinizi ve istediğiniz programı açmasını sağlayabileceğini biliyor muydunuz? sideActions isimli bir uygulama S Pen'deki tuşu bile özelleştirmenizi sağlıyor.

Samsung Note ailesinin en son üyesi Note 10’un beraberinde gelen S Pen, telefon için adeta sihirli bir değnek görevi görüyor. Tabii herkesi memnun edemezsiniz. Kimi kullanıcılar S Pen’in sunduğu kısayolları beğenmiyor olabilir. Bu konuda bxActions’un geliştirdiği ‘sideActions’ isimli uygulama sizi kurtarıyor.

sideActions, S Pen’de bulunan tuşu yeniden konfigüre etmekle kalmıyor, ayrıca ses tuşu ve güç tuşunu bile konfigüre edebiliyor. Geliştiricinin aktardığına göre uygulama 35’ten fazla eylemi destekliyor. sideActions’un desteklediği eylemlerden bazıları flaş ışığını açma, ekran görüntüsü alma, telefonu sessize alma, gelen aramayı cevaplama, Google Asistan’ı başlatma, herhangi bir uygulamayı açma, bir önceki uygulamaya geri dönme ve güç tuşunu devre dışı bırakma gibi eylemler.

note 10 s pen

Uygulamayı kullanmak da oldukça basit. Öncelikle Galaxy Note 10’unuzu bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Ardından uygulamanın ‘Easy remapping’ kısmında olan ADB scriptini başlatıyorsunuz. Bu adımı yalnızca bir kez uyguluyorsunuz, yani konfigürasyonlarınızı başka zaman değiştirmek istediğinizde bunu yapmanıza gerek kalmıyor.

Uygulama, herhangi bir tuşa çift basma ve uzun basma eylemlerini de destekliyor. Telefonunuzu daha da kişiselleştirmenizi sağlayan bu uygulamanın bir güzel yanı da tamamen reklamsız olması. Uygulamanın güvensiz olabileceğinden endişe ediyorsanız sideAction’un herhangi bir internet erişimi izni istemediğini belirtelim.

Samsung Galaxy Note 10 kullanıcısıysanız sideAction’u Google Play Store üzerinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Uygulamanın Google Play Store sayfası yazının alt kısmında bulunuyor.

Kaynak : https://beebom.com/remap-s-pen-button-galaxy-note-10/
11
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
2
1