Samsung, Galaxy Note 7 Bataryalarını Değiştiriyor

0
0
0
0
0
Note 7'lerde meydana gelen patlama sorunu ile alakalı Samsung, bataryaları değiştirme kararı aldı.

Samsung, hala Galaxy Note 7'lerde meydana gelen problem sebebi ile içinde bulunduğu küçük çaplı krizi atlatmaya çalışıyor. Pek çok kullanıcıda benzer problem meydana gelinde Samsung, kalıcı bir çözüm bulmak adına global çapta cihazlarını geri toplama ve para iadesi gibi önemli kararlar almıştı.

Şimdi ise Samsung'un Note 7'de meydana gelen sorunun kaynağı bulduğu bildirilmekte. Samsung'un ana vatanı Güney Kore merkezli kaynaklara göre Note 7'lerde meydana gelen patlama sorunun sebebi, Samsung tarafından üretilen SDI bataryalar.

Cihazlarındaki pek çok parçayı kendi üreten Samsung, batarya konusunda da benzer şeyi yapmış ve Note 7'de kendi SDI bataryasını kullanmıştı. Güney Kore merkezli haber kaynaklarında ise sorunun bu bataryalardan kaynaklandığı ve Samsung'un konu hakkında şöyle bir açıklama yaptığı söylendi: 

''Batarya kaynaklı meydana gelen bu sorun ile alakalı Galaxy Note 7'lerde geçici bir süre Samsung SDI bataryaları kullanmama kararı aldık.''

Şimdiye kadar üretilen Galaxy Note 7'lerin %70'inde Samsung SDI bataryalar kullanılmış durumda. Geri kalan %30'luk kısmı ise Hong-Kong merkezli Amperex Technology tarafından üretilmişti. Ancak Amperex'in ürettiği bataryalara sahip Note 7'ler, sadece Çin'de satılmış.

Samsung, Note 7'de kullanmaktan vazgeçtiği SDI bataryalar yerine hangi bataryaları kullanacak henüz bilemiyoruz. Belki Amperex'in ürettiği bataryalar global olarak satılan Note 7'lere de konulabilir ancak henüz kesin bir bilgi mevcut değil.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0