Samsung, Galaxy Note 7 Faciası Sebebiyle 2 Milyar Dolar’a Yakın Zarar Etti!

1
0
0
0
0
Samsung, açıkladığı 2016 3. çeyrek gelir raporuna göre 2.6 Trilyon Kore Won’u kayıp yaşayarak ciddi oranda gelir kaybı yaşadı.

Yıllardan beri mobil sektörde kazanç noktasında her çeyrekte daha fazla gelir elde etmekle çıtayı yükselten Samsung, özellikle Şubat’taki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Galaxy S7 ve özellikle Galaxy S7 Edge’den oldukça iyi bir gelir elde etmişti. Hatta iPhone’un 6S ve 6S Plus modellerinin satışlarını da geçen firma, bu kazandığı miktarı perçinlemek için piyasaya Apple’ın lansmanından önce sürdüğü Galaxy Note 7, yaşanan patlama olayları sebebiyle Samsung’un beklentisinin tam tersine gelir kaybı yaşattı.

Analistlere göre 1 Milyar Dolar’ı bulan bu gelir kaybı, Samsung’un 3. çeyrek sonuçlarına göre beklenenin 2 katı, yani 2 Milyar Dolar’ı buluyor. Yapılan araştırmalara göre 2.6 Trilyon Güney Kore Wonu kayıp yaşayan firma, aynı zamanda arka planda toplanan Galaxy Note 7’leri yenileme, tekrar piyasaya sürme gibi durumlardan da haliyle bütçe ayırması gerekti. Tabii bir de yeni Note 7’leri almayı düşünen kesimin de çekingen olacak olma durumu Note 7 fiyaskonusu da perçinleyecek gibi duruyor.

Bakalım bu sorunların ardından Samsung, 2017 yılında ne gibi planlar ve ürünler ile karşımıza çıkacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0