Samsung Galaxy Note 7 İade ve Değişim Süreci Nasıl Olacak?

0
0
0
0
0
Samsung Galaxy Note 7 İade ve Değişim Süreci Nasıl Olacak?
Galaxy Note 7 sahiplerinin iade ve değişim sürecinde yapması gereken adımlar ve sürecin nasıl işleyeceğine dair detaylar haberimizde.

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde sürecin tam olarak belirsizliğinden dolayı bir takipçimizin Note 7 ile ilgili yaşadığı iade sorununu sizlere aktarmıştık ve ardından Samsung sorunun çözülmesiyle ilgili takipçimizle iletişime geçmişti. Bu yazımızda ise artık netleşen detaylarla ilgili olarak Samsung Galaxy Note 7 kullanıcılarının cihazlarının para iadesi ya da değişimi sürecine neler yapmaları gerektiğini, Samsung'un bu alanda kullanıcıları mağdur bırakmamak için atacağını belirttiği adımları ve mevcut cihazınızı kullanmaya devam edip etmemeniz gerektiğiyle ilgili detayları aktaracağız.

Note 7 kullanıcıları cihazın iadesi ve değişimi için nereye başvurmalı?

Note 7 cihazını Teknosa, Bimeks, Media Markt ve Vatan Bilgisayar gibi büyük zincir teknoloji mağazalarından alan kullanıcılar, cihazı aldıkları satış noktasına giderek durumu anlattıklarında dilerlerse para iadesi talep edebilecek ya da ilerleyen tarihlerde cihazını yeni bir Note 7 modeliyle değiştirmek istediğini söyleyecek.

Ancak cihazını bu mağazaların dışında sadece internetten satış yapan sitelerden (özellikle pazar yeri olan satış sitelerinden) alan kullanıcılar satış noktalarından hiçbir şekilde bir dönüt alamazlarsa konuyla ilgili Samsung Müşteri Hizmetleri'ne durumu bildirecekler.

Operatörden cihaz alanlar ne yapacak?

Eğer Galaxy Note 7 cihazınızı bir telekom operatöründen aldıysanız bu konuyla ilgili cihazın değişimi için Samsung Müşteri Hizmetleri'ne ulaşarak talebinizi belirtmeniz gerekiyor. Ancak cihazı iade etmek ve operatörle sözleşmenizin sona ermenisi istiyorsanız bu noktada muhattabınız cihazı aldığınız GSM operatörü olacak.

Değişim süreci ne zaman başlayacak? Bu süreçte geçici cihaz verilecek mi?

Samsung Türkiye'nin resmi açıklamasına göre cihazın değişim sürecinin Ekim ayının ortasında başlayacağı öngörülüyor. Ancak bu süreçte kullanıcılarını mağdur etmemek için önem alacağını belirten Samsung, değişim için yeni cihaz bekleyen kullanıcılarına geçici olarak bir cihaz verecek. Geçici bir cihaz almak isteyen kullanıcılar taleplerini yine Samsung Müşteri Hizmetleri'ni arayarak bildirecek.

Mevcut Note 7 cihazımı kullanmaya devam etmeli miyim?

Elbette öncelikle satış noktasından ya da servisten cihazın para iadesi ya da değişimi için talepte bulunmanızı öneriyoruz. Hiçbir şekilde elinizdeki cihazı kullanmaya devam etmeyin ve iade edene kadar telefonu tamamen kapatın!

Kullanıcılar değişim durumunda hediye Gear VR'ları iade etme durumunda mı?

Samsung Türkiye tarafından yapılan kapsamlı açıklamaya göre Gear VR hediyesiyle Note 7 alan kullanıcılar eğer değişim talep ettilerse kampanya hediyesi olan Gear VR'ı iade etmeyecek.

Farklı bir Samsung modeliyle değişim yapılabilir mi?

Eğer yeni bir Galaxy Note 7 ile cihazınızı değiştirmek yerine S7 Edge veya farklı bir Samsung modeliyle cihazınızı değiştirmek istiyorsanız bu noktada da değişim yapabilecek. Kullanıcılara cihazlar arasındaki fiyat farkı ise iade edilecek.

Genel olarak cihazın iadesi ve değişim süreciyle ilgili aktarabileceğimiz detaylar bunlardı.Umarız en kısa zamanda mevcut Note 7 kullanıcıları cihazlarının değişimi ya da para iadesini tamamlar ve Note 7 ya da farklı bir telefonla hızla sorunsuz bir şekidle rutin hayatlarını sürdürür. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz tüm detayların Resmi Distribütör garantili cihazlar için geçerli olduğunu, ithalatçı garantili cihaz sahiplerinin muhattabının cihazı aldıkları nokta olduğunu belirtelim.

Yurtdışından cihaz alan ve resmi IMEI kaydı olan kullanıcılar ise para iadesi gibi bir seçenekleri olmazken yeni Galaxy Note 7 modeliyle cihazlarını değiştirebilecek. Bunun için de yine kullanıcıların Samsung Müşteri Hizmetleri'nden taleplerini bildirmeleri ve detaylı bilgi almaları gerekiyor. Ayrıca ithalatçı garantili olarak cihazınızı aldıysanız bu durum sizin için de geçerli olabilir, yine konuyla ilgili Samsung'tan bilgi almanız faydalı olacaktır.

BONUS

Samsung Galaxy Note 7 Sağlamlık Testi videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : http://www.samsung.com/tr/note7duyuru/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0