Note 7 Değişimi İçin Ne Yapılmalı?

0
0
0
0
0
Samsung Galaxy Note 7 iade sürecinin nasıl olacağı, kullanıcıların para iadesi alıp alamayacakları ve cihazın tekrar ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili detaylar haberimizde.

Bir süredir gündemde olduğu üzere Galaxy Note 7 cihazının bataryasının patlaması olayı ve kullanıcılardan bu bağlamda gelen şikayetler üzerine Samsung, Galaxy Note 7 modellerini geri toplatacağını duyurmuş ayrıca Galaxy Note 7 satışlarını geçici bir süreliğine durdurmuştu.

Bu açıklama üzerine özellikle Note 7 sahipleri cihazın iade sürecinin nasıl işleyeceğini, yeni cihazla değişimin ya da para iadesinin nasıl yapılacağını merak ediyorlardı. Kullanıcıların merak ettiği bu sorular artık netlik kazanmış durumda.

Konuyla ilgili detayları aşağıda anlatıyor olacağız ancak tüm bu açıklamaların Resmi Distribütör garantisindeki cihazlar için geçerli olduğunu belirtelim.

Eğer Note 7 modelini ithalatçı garantili olarak aldıysanız bu noktada süreç aynı işlememekle birlikte, sorunu çözüme kavuşturmak için cihazı satın aldığınız yere başvurmayı deneyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 7 geri verilerek para iadesi nasıl alınır?

Eğer Samsung Galaxy Note 7 sahibiyseniz ve bu olay üzerine Note 7 kullanmaktan vazgeçip para iadesi almak istiyorsanız, BTK’nin belirttiğine göre 3 Eylül 2016 itibariyle Galaxy Note 7’yi satın aldığınız nokta ile iletişime geçerek cihazınızı teslim edip para iadesi talep edebilirsiniz.

BTK'nın açıklamasından ilgili kısım: "Kullanıcıların güvenliği ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından ilgili firma, Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının ülkemizdeki kullanıcılarına 3 Eylül 2016 tarihi itibarıyla satın aldıkları noktalardan para iadesi veya ileri bir tarihte yenisiyle değişim seçeneklerini uygulayacaktır."

Ancak eğer cihazı satın aldığınız nokta iade ya da değişim konusunda size sıkıntı yaratıyorsa bu noktada Samsung Electronics Türkiye ya da ilgili yetkili servisle iletişim kurmanızda fayda var.

Geri çağrılan Galaxy Note 7 modeli yenisiyle nasıl değiştirilecek?

Eğer Galaxy Note 7 cihazınızdan memnunsanız ve kullanmaya devam etmek istiyorsanız yeni cihazla değişim yaparak batarya sorunun çözüldüğü Note 7 modeli ile cihazı kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak cihaz değişimi için biraz daha beklemeniz gerekecek.

Henüz Samsung tarafından cihazların yenisiyle değişim sürecinin ne zaman başlayacağı net bir şekilde açıklanmazken, süreç başladığında cihazı satın aldığınız nokta üzerinden teslim ederek yeni ve sorunsuz Galaxy Note 7 modelini alabileceksiniz. Ancak model değişimi için satış noktaları yerine doğrudan yetkili servis devreye girerse, bu süreç daha da uzayacaktır. Ayrıca ülkemizde de cihaza talebin yoğun olduğunu da hesaba katarsak bu süreçte trafiğin yoğun olacağı aşikar.

Bu noktada altını çizmemiz gerekiyor ki bu işlem kısa bir sürede başlayacak olsa da ciddi yoğunluğa neden olacak ve yeni cihazların temini biraz daha ileri tarihlere sarkabilecektir. Yani şimdilik gider gitmez cihazınızın anında yenisiyle değiştirilmesi gibi bir durum görünmüyor. Bu nedenle elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Eğer Note 7 cihazınızı ilerleyen tarihlerde yenisiyle değiştirmek istiyorsanız en yakın boş vaktinizde cihazı satın aldığınız noktaya giderek bunu bildirin.

Samsung Galaxy Note 7 satışları tekrar ne zaman başlayacak?

Bildiğiniz üzere hatalı modellerin piyasadan çekilmesi için Samsung Galaxy Note 7 satışları ülkemizde bir süreliğine durduruldu. Tam bir tarih paylaşılmamasıyla birlikte, mevcut Note 7 kullanıcılarının cihaz değişimleri ve iadeleri düzenli bir şekilde sağlanmaya başladığında tekrar cihazın satışa çıkması bekleniyor.

Güncelleme: Konuyla ilgili birçok detay netlik kazandı. Ayrıca operatörden satın alan kullanıcılar ve diğer satış noktalarından alan kullanıcılar için detaylı bilgilerin olduğu yeni içeriğimize aşağıdan ulaşabilirsiniz:

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0