Samsung Galaxy Note 7’nin Sadece Tek Bir Ülkede Güvenli Olduğu Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Son günlerde yaşanan 2 ayrı patlama ve toplamda 37 vaka sebebiyle piyasadan çekilen Galaxy Note 7'nin güvenli olup olmadığını nasıl anlayacağınızı aktarıyoruz.

Teknik özellikler bakımından şahane olsa da son haftalarda yaşanan 2 ayrı patlama sorunu ve toplamda 37 vaka ile güvenlik sebebi ve cihazların tekrar kontrolü neticesinde piyasadan toplatılan ve ücretsiz iade ya da değişim hakkı tanınan Galaxy Note 7, şu anda ülkemizde dahil olmak üzere küresel olarak satışı durdurulmuştu.

Ancak ortaya çıkan bir detaya göre hala Galaxy Note 7 almak istiyorsanız dünya üzerinde tek bir ülkeden üretilen halini satın almanız halinde güvenli bir cihaza sahip olmanız mümkün. Bu da dünya teknolojisinin üretim merkezi haline gelen Çin. Ortaya çıkan bilgilere göre Çin’de üretilen Note 7’ler model kodu bakımından farklı olması sebebiyle herhangi bir sorun yaşamamış. Bu sebeple eğer cihazınız Çin üretimi ise söylentilere göre güvendesiniz.

Cihazınızın arkasındaki alt bölümde veya kutusunda bulunan güvenlik bilgileri ve üretim yerini kontrol ederek, ya da cihaz ayarlarından detaylarına bakarak kontrol edebilirsiniz. Eğer söylentiler doğru ise telefonunuzun üretim yeri Çin ise telefonunuz güvenli iken, Vietnam ise değişime ihtiyaç duyabileceği konuşuluyor. Ancak şahsi düşünce olarak güvenlik her şeyden önemli olduğu için üretim yeri neresi olursa olsun cihazınızı değişim süreci başladığında değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Kaynak : https://www.nextpowerup.com/news/30319/here-is-how-to-recognize-if-you-have-safe-galaxy-note-7-version/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0