Samsung Galaxy Note 7’nin Satışları Bazı Ülkelerde Ertelendi

1
0
0
0
0
Samsung Galaxy Note 7’nin yoğun ilgi görmesi üzerine şirket bazı ülkelerde cihazın satışa çıkacağı tarihi ertelemek zorunda kaldı. Peki Türkiye’de durum ne?

Galaxy S6 ailesiyle birlikte akıllı telefon alanındaki stratejisini değiştirerek başarılı ürünleriyle üst segmentteki en başarılı üreticilerden biri halini alan Samsung, özellikle S7 ve Note 7 modelleriyle tüketicilerin ciddi anlamda beğenisini kazandı.

 

Özellikle TouchWiz’in daha kararlı hale getirilmesi, Samsung’un geçmiş dönemdeki tabularını yıkarak satışlarına olumlu bir şekilde yansıdı.
 

Galaxy Note 7 cihazıyla birlikte üst segmentte en iddialı şirketlerden biri konumundaki Samsung, Note 7 modeli raflardaki yerini almadan yüksek ön sipariş rakamları nedeniyle stok açısından problem yaşamaya başladı. Ancak bu durum cihaza yoğun ilgi beklenmeyen ülkelerde gecikmeye neden oldu.
 

Dünya genelinde Samsung’un yoğun ilgi gördüğü pazarlarda şirket stok durumunu başarılı bir şekilde yönetebilirken, bazı ülkelerde yaşadığı stok problemi nedeniyle satış tarihini erteledi.

 


 

Samsung Hollanda, Rusya ve Ukrayna gibi ülkeler için cihazın satış tarihini 2 Eylül olarak belirlerken yoğun ilgi nedeniyle bu ülkelerdeki tarihi ileri aldı. Cihazın satış tarihi Rusya’da 16 Eylül’e, Hollanda’da 9 Eylül’e ve Ukrayna’da 30 Eylül’e ertelenmiş durumda. Ayrıca Malezya pazarında da cihazın satış tarihi ertelenirken hangi tarihte satışa sunulacağı açıklanmadı.

 


 

Amerika Birleşik Devletleri gibi Samsung’un büyük bir kitleye ulaştığı pazarlarda ise cihaz 19 Ağustos itibariyle raflardaki yerini alacak.
 

Samsung Galaxy ailesinin en büyük satış rakamlarına ulaştığı ülkelerden biri olan Türkiye’de ise satış tarihinde bir değişiklik yok. Galaxy Note 7 ülkemizde Samsung’un ön plana aldığı ülkeler gibi Ağustos ayı içerisinde (25 Ağustos) raflardaki yerini alacak. Ayrıca cihazın hala ülkemizdeki bazı satıcılarda ön siparişleri devam ediyor.

Forward
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0