Samsung Galaxy Note 9 Hakkında Dünden Bugüne Neler Öğrendik?

23
3
1
1
0
Tarih ilerledikçe Samsung’un yeni akıllı modeli Note 9 ile ilgili sızıntılar ve söylentiler gittikçe artmaya başlıyor. Zira Note ailesi, şirketin diğer akıllı telefonlarının biçimlendirilmesinde büyük bir öneme sahip.

Samsung’un en yeni ve en iyi teknolojileri bir araya topladığı akıllı telefon jenerasyonu olan Note ailesi, bilhassa Note 8 ile birlikte oldukça iyi bir çıkış yakaladı. Gelen bilgilere genel bir perspektif ile baktığımız zaman, bu yıl tanıtılması beklenen Galaxy Note 9 için de aynı şeyi söylemek mümkün. Fakat Samsung Note 9’u diğer telefonlardan ayırmak için S-Pen’den daha fazlasına ihtiyaç olabilir. Zaten gelen bilgiler de bu yönde ilerliyor ve şirket, karşımıza diğerlerinden farklı bir sürpriz ile çıkarsa şaşırmayız. Şimdi Note 9 hakkında gelen tüm sızıntıları gözden geçirip bu konu hakkında bir fikir yürütelim.

3 Haziran 2018 - 4000 mAh Kapasitesine Sahip Güçlü Bir Batarya Gelebilir

Note ailesi bilhassa ekran ebatları nedeniyle batarya konusunda hep diğer telefonlardan biraz daha güçlü oldu. Note 7’de 3500 mAh bir batarya kullanılmıştı fakat telefonun saatli bombaya dönüşmesi nedeniyle Samsung büyük yara aldı ve Note 8 için yeniden tasarlanmış 3300 mAh batarya ile daha güvenilir şekilde hareket etmeye başladı. Ice Universe isimli bir Twitter kaynağına göre ise Note 9 çok büyük bir ihtimalle 4000 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek.

6 Haziran 2018 - Galaxy Note 9 Tasarımı Nasıl Olacak?

Galaxy Note 9 için aylar öncesinden çeşitli haberler zaten yapılmaya başlamıştı, fakat telefonun neye benzeyeceği hakkında hiçbir bilgi yoktu. Neyse ki sızıntılarıyla meşhur 91Mobiles ve OnLeaks isimli kaynakların ortaklaşa yayınladığı bir video, merakımızı az da olsa giderdi.

Yukarıda görülen videoya göre Note 9, geçen sene ki Note 8 modeline oldukça benzerlik gösteriyor. Ön tasarım, arka tasarım, çift kamera ve parmak izi okuyucusu gibi özellikler ön plana çıkarken, büyük çentiksiz bir Infinity ekran ise tam anlamıyla göz dolduruyor. Her ne kadar kamera ve parmak izi sensörleri önceki modele göre biraz daha farklı bir konumda yer alsa da gayet modern görünüyor.

1 Haziran 2018 - Galaxy Note 9 Gelişmiş Bir Kamera ile Ağustos Ayında Çıkacak

Bloomberg kaynaklı bir rapora göre Samsung, Galaxy Note 9’u 9 Ağustos’ta New York’ta düzenlenecek sürpriz bir etkinlik ile resmen tanıtacak. Cihazla ilgili halen birçok soru işareti olmasına rağmen, Note 9’un Note 8’e oldukça benzerlik göstereceği ve Qualcomm’un en üst düzey yonga setlerinden birisi olan Snapdragon 845 ile geleceği söyleniyor.

23 Mart 2018 - Samsung Note 9, Ekrana Yerleşik Parmak İzi Sensörüyle Gelebilir

Akıllı telefonların çerçeveleri küçülmeye ve ekranı genişlemeye devam ederken, mobil endüstri, biyometrik güvenlik sistemleri için daha uç teknolojilere yöneliyor. Bunlardan birisi ise parmak izi sensörlerinin telefonların ekranına yerleştirilmesi. Kore Herald isimli bir kaynaktan yapılan habere göre, Samsung Galaxy Note 9 modelinde bu teknolojiyi kullanacak. Bunu başarmak için üç veya dört farklı yöntem üzerinde çalışan Samsung, bu tekniklerden birisi üzerine odaklanacak. 

27 Şubat 2018 - Bixby 2.0 Galaxy Note 9’da Gelebilir

Gelişmiş ses sistemi olan Bixby’nin yeni sürümü olan Bixby 2.0, daha fazla cihazda daha doğal bir ses ve kullanışlılık sunuyor. Bu konu hakkında MCW 2018’de konuşan Samsung’un mobil şefi DJ Koh, Bixby 2.0 ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. ZDNet’e konuşan Koh, bu yeni ses sisteminin Galaxy Note 9 ile beraber kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Note 9’un Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Note 9 modellerinin fiyatları, her sene bir önceki yıla göre biraz daha pahalı şekilde ortaya çıktı. Note 9’un maliyetinin eklenecek yeni özellikler ile birlikte Note 8’e göre bir tık daha pahalı olması güçlü bir ihtimal. iPhone X kullanan insanların yeni bir teknoloji için ekstradan binlerce TL ücretleri gözden çıkarmaları, Samsung’un da öyle bir yol izleyeceği anlamına gelmiyor fakat yeni keşfedilen özellikler (Ekran içi parmak izi okuyucu gibi) ilk etapta biraz fiyat artışına neden oluyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-9
23
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
1
1
0