Samsung, Galaxy Note 9'un Kamera Tasarımını Neden Değiştirdi?

32
8
4
1
0
Bir türlü ideal tasarımı bulamayan Samsung, son üç modelinde arka kamera tasarımını değiştirmek zorunda kaldı. Peki Samsung'u değişikliğe iten sebep ne?

Son günlerde ortaya çıkan sızıntılara göre Samsung, Galaxy Note 9 tasarımında küçük bir değişikliğe gidecek. Bildiğiniz gibi Galaxy S9+’ta çift arka kamera cihazın ortasına dikey olarak konumlandırılmış, parmak izi sensörü ise kamera modülünün altına alınmıştı. Bu tasarım kullanıcılar açısından yeterli bulunsa da Samsung, daha önemli bir konu için kamera modülünün tasarımını yeniden düzenliyor.

Kameraların ortada ve dikey konumda olması, Samsung’un daha küçük boyutlu bir pil kullanmasına neden oluyor. Galaxy Note 9 gibi büyük ekranlı ve güçlü bir telefon için küçük bir pil, kabul edilebilir bir durum değil. Bu nedenle şirket, Galaxy Note 9 kamerasını, Galaxy Note 8 kamerası gibi yatay şekilde konumlandıracak. Fakat tüketici şikayetlerini de unutmayan şirket, parmak izi tarayıcıyı yine kameranın altına yerleştirecek. Sızıntılara göre cihazın 3,850-4,000mAh bataryası bulunacak ancak beklentiyi çok da yukarıda tutmayın. Galaxy Note 7 faciasını unutmayan Samsung, batarya konusunda bir başka kumar oynamayacaktır.

Ice Universe, Weibo’da paylaştığı Galaxy Note 9 kılıf tasarımları ile kamera modülü ve parmak izi tarayıcının tasarımlarını bir anlamda onaylamış oldu. Cihazda fiziksel bir parmak izi tarayıcının bulunması, Güney Koreli şirketin ekrana entegre parmak izi tarayıcıyı Galaxy S10 modeline sakladığı iddialarını da doğrulamış oluyor. Ice Universe’ın paylaştığı fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer nokta ise cihazın alt kısmında işlevini bilmediğimiz fazladan bir fiziksel tuş bulunması.

Bazı sızıntılar Samsung’un, küçük tasarım değişiklikleri nedeni ile Galaxy Note 9 lansmanını erteleyeceğini söylese de Güney Koreli teknoloji devinin Ağustos ayının başında yeni amiral gemisini tanıtması bekleniyor. Eğer Ice Universe’ün iddiaları doğru ise şirket, 2 ya da 9 Ağustos tarihlerinde Galaxy Note serisinin yeni üyesini tüketicilerin beğenisine sunacak.

Kaynak : https://www.slashgear.com/galaxy-note-9-battery-explains-camera-design-and-its-all-good-11533936/
32
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
8
4
1
0