Samsung Galaxy Note10'a Dair Kamera Beklentileri Suya Düştü

27
11
4
3
1
Samsung’un içinden bir kaynak, Galaxy Note10’un kamerası hakkındaki söylentilere son verdi ve cihazın çok büyük kamera geliştirmeleri almayacağını söyledi.

Son yıllarda cep telefonu üreticilerinin üzerinde en çok durduğu özelliklerden bir tanesi kamera kalitesi. Telefonların kamera sensörlerinin sayıları artıyor, sensörlerin de megapikselleri. Artık telefon kameralarını anlatırken 48 MP + 16 MP + 8 MP gibi YKS sorusu kıvamında tabirler kullanıyoruz. Haliyle spekülasyonlar da genelde bu kameralarla ilgili oluyor.

Yakın zamanda çıkan bir haberde de yeni Samsung Galaxy Note10’un kamerasının 64 MP olacağı iddia edilmişti. Hatta bu iddiayı biz de bir haber haline getirerek paylaşmıştık:

Samsung şu anda son yıllardaki en büyük başarısızlıklarından olan Galaxy Fold’u unutmaya çalışıyor ve yeni cihazlar geliştirmeyi amaçlıyor. Firmanın listesinde bir sonraki büyük lansman ise Galaxy Note10 tanıtımı olacak. Telefon hakkında pek çok haber de çıkıyor.

Note serisinin en kendine has özelliği olan stylus kalemi yine olacak. İddialara göre telefonun iki varyantı olacak ve bu varyantlar arasında ciddi farklar söz konusu olacak. Bu modellerden birinde 5G desteği de bulunacağı öne sürülüyor.

Samsung bu hafta başında da ilgi çekici bir kamera sensörü hakkında açıklamalar yapmıştı. 48 MP ISOCELL Bright sensörler kağıt üzerinde etkileyici olsa da megapiksel sayısı tek başına çok da bir anlam ifade etmiyor. Bu durumu uzun yoldan öğrenen Güney Koreli teknoloji devi, geçmişte megapiksel savaşlarına girmişti. Daha fazla megapikselin daha iyi kamera deneyimi sunmadığını biliyoruz.

Samsung’un içinden paylaştığı bilgilerle dikkat çeken Ice universe adlı Twitter kullanıcısı, Samsung Note10’da 64 MP CMOS’un kullanılmayacağını söyledi. Yani telefonun kamerası 64 MP olmayacak.

Tweete verilen cevaplar üzerinden devam eden konuşmalarda Galaxy S10’un 48 MP kamera kullanmadığını ancak 48 MP kameralı telefonlardan daha iyi fotoğraf çektiğini belirten kullanıcı, 64 MP’lik sensörün kullanılmamasının kötü bir şey olmadığını söyledi.

Galaxy Note10 serisinde, çok büyük ihtimalle birden fazla sensörün kullanıldığı bir kamera sistemi kullanılacak. S10 ailesi 3 kameraya sahip, S10 5G ise 4 adet kamera bulunduruyor. S10’un birincil kamera sensörü ise 12 MP çözünürlüğe sahip.

Samsung’un 64 MP’lik sensörünün şu anda test aşamasında olduğu ve yılın ikinci yarısında seri üretime gireceği biliniyor. Bu sensörler muhtemelen Samsung ve diğer firmaların orta sınıf telefonlarında kullanılacak.

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/10/galaxy-note-10-specs-rumors-64-megapixel-camera-sensor-not-included/
27
11
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
27
11
4
3
1