Samsung, Galaxy Note10’da Veda Ettiği Bixby Tuşunu Yazılımla Geri Getiriyor

20
5
4
3
0
Samsung Galaxy Note10 serisi artık diğer Galaxy telefonlardan farklı olarak Bixby tuşuna ev sahipliği yapmayacak ancak Bixby’e erişmek isteyen ya da Bixby tuşunun özelleştirilebilme kabiliyetini isteyenlere güzel bir haberimiz var. Güç tuşu, Bixby tuşu gibi özelleştirilebilir.

Dün tanıtılan Galaxy Note10 ve Note10 Plus’ın Bixby’ye özel bir tuşla gelmeyeceği açıklandı. Samsung, geleneksel tuş dizilimine geri döndü ve yeni amiral gemilerine yalnızca ses seviyesi düğmelerini ve güç düğmesini koydu. Artık Bixby’e ulaşmak isteyen kullanıcılarsa güç tuşuna basılı tutacak.

Doğal olarak bazı kullanıcılar, bu tuşun gidişine üzüldüler çünkü tuş, yalnızca Bixby’i açmıyordu. Kullanıcılar bu tuşa uygulama da atayabiliyorlardı ancak Galaxy Note10 serisinde Bixby tuşuna artık yer olmadığından şirket, bu tuşun görevini güç tuşuna atadı. Kullanıcılar, artık güç tuşunu özelleştirebilecekler.

Samsung Galaxy Note 10 Bixby

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi güç tuşuna iki kez basarak hangi uygulamayı başlatmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Böylece mevcut Galaxy telefonlarda olduğu gibi kamera için sadece bir kısayol olmayacak. Ayrıca güç düğmesine uzun süre basıldığında varsayılan olarak Bixby Voice başlatılıyor. Ayarlar üzerinden bu seçeneği kapatıp güç menüsüne erişmek için güç düğmesini kullanabilirsiniz. Bixby Voice’a atamayı kapatmazsanız, güç menüsüne bildirimler kısmından ulaşabilirsiniz.

Umuyoruz ki diğer Galaxy cihazları da Android Q’nun gelişiyle güç tuşunu özelleştirme seçeneğine kavuşur. Android Q, One UI arayüzünün 2.0 sürümünü getirecek. One UI 1.5 ile çalışan Galaxy Note 10’a ait bazı özellikler (özellikle kamera özellikleri) birkaç küçük güncellemeyle diğer Galaxy telefonlara dağıtılabilir ancak geri kalan diğer tüm özellikler, Android Q güncellemesi ile gelecektir.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/galaxy-note-10-power-key-can-be-customized-like-the-bixby-key/
20
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
4
3
0